2015. október 6., kedd

Szent Szövetség és az Arvut

Szent Szövetség

A személynek egy különleges viszonyt kell létrehoznia másokkal, akik el akarják érni a célt, és utána pontosan végre kell hajtaniuk mindazt, amiben megegyeztek.

A feltételek nagyon tiszták és egyszerűek: mindenkinek inspirálnia kell a többieket, és együtt kell lennie mindenkivel, hogy a közöttük levő kapcsolat kölcsönös legyen. Mivel mindegyikőjük megérti majd, hogy egy közösség tagja, mindegyikőjük felelősnek érzi majd magát abban, hogy a többieket is arra inspirálja, hogy azok a közösségben benne legyenek foglaltatva, hogy mindenki úgy érezze eladta magát a közösségnek. 

Legvégül, a közöttük levő szoros kapcsolaton keresztül, bár lehet hogy mindez csak egy pár embert érint - százakra, ezrekre nincs szükség - és amikor létezik közöttük olyan kapcsolat, ahol az egyik támogatja a másikat, és saját pozitív példáján keresztül inspirálja őt, akkor elkötelezettséggel és szükségszerűséggel rendelkezik, hogy barátját inspirálja, még akkor is ha valójában nem akarja azt. Akkor ezzel a személy kétszeresen nyer. 

Megadja magát a barát felé, és közben barátját inspirálja. Ez az, ahogy mindketten haladnak előre. Egyszer így, egyszer úgy, vagy mindketten együttesen, ez az, ahogy haladnak előre a Teremtő által felállított feltételeknek megfelelően. Amennyiben ezért sóvárognak, akkor képesek szövetséget kötni, feltételeket szabni maguknak. És akkor ez a szövetség egy szent szövetséggé válik, mivel ők a szentséget, az adakozást akarják elérni, a Teremtő elérését akarják elérni egymás között.

Ennél fogva szükségük van arra, hogy a közöttük levő kapcsolat pontosan a Teremtő tulajdonságával rendelkezzen, azaz hogy az rajtuk kívül legyen. Hogyha az rajtuk kívül van honnan tudhatják azt hogy az rajtuk kívül van? Ki kell lépniük magukból és el kell kezdjenek terjeszteni, nincs más választásuk.


Arvut

Léteznie kell egy elkötelezettségnek, melyet mindenki valóban aláír. Ezek után meglátjuk majd, hogy a személy milyennek tűnik másoknak helyzetének, viselkedésének, külső megjelenésének megfelelően. 

Minden egyes pillanatban a személynek úgy kell mutatnia magát, hogy magasztos hangulattal rendelkezik, és lángol benne a spirituális cél, ami őt egyre előre hajtva. Készen áll arra, hogy mindenkinek megmutassa mekkora mértékben adja meg magát a közösség előtt, és hogy készen áll arra, hogy a többieket maga mögött húzza. 

Rabash és Báál HaSzulám újra és újra írtak erről. Az összes Kabbalista írt erről. Összességében mindennek a megvalósítása nagyon egyszerű. Nyilvánvalóan én képtelen vagyok erre egyedül. Ti is nagyon sok mindent próbáltok, nagyon sok energiát fektettek ebbe, de nem a jó helyen. Mindenki csak arra gondol, "majd tanulok egy kicsit, majd egy kicsit jobban odafigyelek, lehet hogy elmulasztottam valamit..." ahelyett, hogy az Arvut-on dolgoznátok, ezért nincs sikeretek. 

Lényegében az ok nagyon egyszerű, mindenki újra és újra hall az Arvut-ról, erről a szövetségről, de aztán folytatja tovább anélkül, hogy aláírná ezt a szövetséget. 

Hogyan írjátok alá ezt a szövetséget? 

Egyszerűen csak bele kell abba egyezni, hogy "Ettől a pillanattól kezdve én aláírom." Mindez azt jelenti, hogy valóban belül, az Arvut formájában kapcsolódom hozzájuk. Abban a pillatanban, ahogy ezt elfogadja, láthatóvá válik ez a személyen.

Via - shabbat lap - Rabash írásai - 2015-02-20