2015. október 1., csütörtök

A kongresszus lényege, az egység elérése

A kongresszus lényege az, hogy felfedezzük a Teremtőt. Ez a cél, és a felkészülés a kongresszusra egyben felkészülés is a Teremtő felfedezésére. Ennek megfelelően elő kell készítsük a közöttünk levő kapcsolatot, a Kli-t, és ebben kell maradnunk állandóan, nem szabad az elhagynunk.

A Kli csak akkor létezik, ha mi azt létrehozzuk, mivel a spiritualitás elhatározás kérdése. Ha szünetet tartunk, akkor az többé nem spiritualitás, akkor azonnal visszazuhantunk a fizikai világba. Ennek megfelelően le tudjuk ellenőrizni, hogy vajon valóban közeledünk-e a spiritualitás felé, hogy vajon afelé vonzódunk-e, vagy sem. Akkora mértékben vagyok az adás, adakozás állapotában, amekkora mértékben csak ebbe az irányba mozdulok, ekkor mondhatom azt, hogy közeledem a spiritualitás felé.

Legyél apró közöttük a kongresszuson

Minél inkább összezsugorítottad magad, annál többet kapsz. Ez a felkészülésünk a kongresszusra. Hogy felkészüljünk arra, hogy odamegyünk, integrálódunk a többiekkel, hogy a legkisebbek legyünk közöttük, hogy mindent, ami csak lehetséges végre hajtsunk, hogy mindent megtegyünk.

Mindaz a nagyság, amit esetleg elérünk, ami a miénk, csakis arra szolgál hogy azt lenullázzuk, teljesen mindegy mi történik. Esetleg látunk majd dolgokat, melyek ellentétesek. Lehet, hogy a többiek sok mindent nem értenek majd, és hogy mennyire nem jól mennek a dolgok számukra. Én mégis lenullázom magam feléjük és elfogadom őket, mint a generáció legnagyobbjait, mintha már minden a legideálisabb állapotban készen állna. (...Bár van szemük, de ők mégsem látnak...(Zsoltárok 115:5)) Már most erre kell felkészítsem magamat.

Érjük el az első egységet, az első kapcsolatot a kongresszuson

A teljes vágyunk, célunk a kongresszuson az hogy elérjük az első egységet, első kapcsolatunkat. Az összes eszköz, cselekedet, amit előtte megpróbálunk megtenni összességében a reményünket fejezi ki, fokozz arra, hogy elérjük a szükséges kapcsolatot, hogy felkészítsük a Reformáló Fényt arra, hogy az létrehozza számunkra az első kapcsolatot. 

Ennél fogva mindenkinek fel kell fedeznie saját kicsiny kígyóját, azt be kell tennie egy befőttes üvegbe, azt jól lezárva, és anélkül kell eljönnie a kongresszusra, és ott csakis tiszta edénnyel szabad integrálódnia, azaz csakis adakozó edényekkel, hogy képesek legyünk összekapcsolódni.

Via - Shabbat Lap - 2014. szeptember 12.