2015. október 12., hétfő

Mindenki képes

Cselekedjetek együtt a barátokkal, gyakoroljátok a kapcsolatot. Mit jelent ez? Miről kell beszélgessünk most? 

Beszéljetek a kapcsolatról, ez az amit tennetek kell. Megkaptátok ezt a világot, azt a világot, melyet Ő kifejezetten azért teremtett ebben a fizikai formában, hogy mi képesek legyünk eljátszani a kapcsolatot, akár akarjátok akár nem. Nem értitek, de értitek. De képesek vagytok cselekedni, és ezzel felébresztitek a Reformáló Fényt, és a Reshimokat (spirituális géneket). 

Mindez azt jelenti, hogy minden egyes személy ebben a világban, akinek semmi intelligenciája sincsen, és még csak nem is érzi ezt képes ebben részt venni, sőt mi több. Láthatjátok a terjesztés során a körökben (kerekasztaloknál) mennyire izgatottak lesznek az emberek. Általában bárhol is legyenek, izgatottak lesznek. 

Ez jele annak, hogy kaptunk egy olyan dolgot, egy eszközt melyet bárki képes felhasználni. Nem létezik olyan személy, aki nem lenne képes ezt érezni, mindez vonzani fogja őt, mint valami, amit érdemes csinálni.

Via - Shabbat lap - Reggeli lecke, TESZ, Első Kötet, 2015 január 29.


Menekülés az Én-től

Semmi nem változik rajtam kívül. Nekem kell megváltoznom. És ezzel megváltoztatom, ahogyan én a világot látom. A világ az alapján változik, ahogy én megváltoztatom a viszonyomat a Teremtővel. Lényegében ez minden. 

Azonban egy nagyon, nagyon fontos alapelv az, hogy nekem semmi követelésem, elvárásom nincs senkivel szemben, csakis magammal szemben. Én mit csinálok, és hol látom a saját magamban végzett korrekció eredményét? 

Mindezt annak alapján látom, ahogy a világ tűnik számomra, és hogy én hogyan viszonyulok a világhoz. És attól is, hogy én mennyire követelem azt a Teremtőtől, hogy ne követeljek Tőle semmi mást, csak, hogy képes legyek saját tulajdonságaim felett létezni, és, hogy az Ő hozzáállását úgy érezzem hogy "Nincsen más Rajta kívül" és "Ő jó, aki csak jót cselekszik". Addig még több finomság, és részlet tűnik majd fel azzal kapcsolatban, hogy mennyire meg kell szabadulnunk saját magunktól.

Reggeli lecke - TESZ Első Kötet 2015 január 29.