2015. október 21., szerda

Látni és megváltoztatni a jövőt

Kérdés: Egy kabbalista látja a jövőt, és ha igen, miért nem figyelmeztet minket a veszélyekre?

Michael Laitman válasza: A kabbalista nem látja a jövőt. Ő csak azt tudja, hogyan lehet jobbá tenni a jövőt. Ez a változás azonban nem csak tőle függ, hanem mindenkitől.

Szóval nem tudja megjósolni a jövőt, mert nem tudja, hogy az emberek jobbá vagy rosszabbá változtatják azt. Ez minden egyes ember döntési szabadságán múlik.

Tehát mi Izrael népéhez fordulunk, és azt mondjuk nekik, hogy készek vagyunk megváltoztatni az egész világot. Éppen ezért található Izrael népe Izrael földjén, akik készek állnak rá, hogy teljesen megváltoztassák a nemzetük életét, jobbá tegyék azt, és hasonlóképpen megváltoztassák az egész világ helyzetét. Még a klímát is képesek vagyunk megváltoztatni, így többé nem lesz szélsőségesen meleg vagy hideg.

Kérdés: Még az éghajlatot is lehetséges befolyásolni? 

Michael Laitman válasza: Az éghajlat megváltoztatása a legkönnyebb, mert az az élettelen szinthez tartozik, amely az első a négy szint közül a természetben: élettelen, vegetatív, állati, és a beszélő.

Mi képesek vagyunk megváltoztatni mindent, ha szeretnénk. Tehát, próbáljuk meg! Ellenkező esetben egy elviselhetetlen élet felé tartunk, amelyet nem leszünk képesek kibírni.