2015. október 22., csütörtök

Amikor kinyitjuk a Zohár Könyvét

Kérdés: Amikor elkezdjük olvasni a Zohár Könyvét, miért kérdezi gyakran, hogy: "Van valamitek, amit a Teremtőtől kérjetek?"

Michael Laitman válasza: Természetes, hogy ezt kérdezem, különben mi okból lenne megadva nekünk a Zohár könyve? Végtére is, miért nyitnod ki a könyvet? Azért, hogy felfedezd az igazságot.

Az igazság csak akkor tárul fel, ha felébreszted a jobb vonalat, amely a szeretet. Amikor felébreszted, meg kell értened, érezned, és fel kell fedezned, hogy valójában nincs szeretet benned, csak a gyűlölet. És még tovább menve, ez egy olyan nagy gyűlölet, hogy képtelen vagy a barátod mellett ülni.

Annak érdekében, hogy ne maradjatok közömbösek egymás irányában, követelnetek kell, hogy a Teremtő feltárja mindezt nektek: a szeretetet, a gyűlöletet, a kölcsönös együttműködést, valamint a konfliktusokat közöttünk. Hiányzik nekünk a harmadik tényező, az odafordulás, és a követelés!

A Teremtő az egy erő, egy olyan állapot, és egy olyan rendszer, amely követeli, hogy folyamatosan felé forduljatok. Amíg ez nem létezik, sok munkát kell ebbe belefektetnetek. Nincs semmi, amit tehetünk ez ellen, mert nem lehet kihagyni ezeket a szinteket.

A KabTV “Az Örök Könyv titka” című műsorából 2015 május 6. - Laitman Blog