2015. október 20., kedd

A két elválaszthatatlan rész

Valóságunk világokra, Partzufokra, és Szfirákra oszlik, amelyek burkok és helyek, ahol a lélek található. A lélek ezen struktúra evolúciójának az eredménye, és annak belső pontjából fejlődött ki.

Hasonlóképpen van ez a bolygónkon, a természetben is, ahol az ásványi szint fejlődött ki elsőként, melyet követte a vegetatív életforma, majd az állati és végül az emberi élet. Pontosan ugyanez a módja annak, ahogy a spirituális rendszer fejlődött, amely megelőzi a természet rendszerének alakulását.

Létezik itt egy összefüggés a világok rendszerében, és annak minden mechanizmusában, valamint a lélek rendszerében a világok rendszerén belül. A világ csak a külső rész, míg a lélek a belső.

Ugyanis csak egy lélek van, de mi nem érezzük azt. A jövőben azonban el kell azt érnünk. Minél jobban kapcsolódunk egymással, annál inkább részévé válunk ennek a rendszernek, és annál inkább elkezdjük ezt érezni. De addig is mi le vagyunk választva erről az érzésről.

A világok rendszere belsőségre és külsőségre oszlik. A belsőség az Ein Sof (Végtelen) világának rendszere, az AK és Atzilut világa. A külsőség a BYA világai, köztük ez a világ a legalacsonyabb szint.

Van egy lélek, ami keresztülmegy a törésen ezekben a világokban, és ez is két részt foglal magában: belsőséget és külsőséget, mind a törés előtt és után, mind a korrupció és a korrekció érdekében.

A lelkek belsőségét azok az emberek jelentik, akik egyenesen a Teremtőre sóvárognak, (Yashar-El), aki sóvárognak a Vele való összeolvadásra. 5774 évvel ezelőtt Ádám volt az első, aki felfedezte ezt a vágyat, és felfedezte az általános lélek és a világok rendszerét.

Aztán húsz generáció következett, amíg Ábrahám összegyűjtötte egy csoportba az embereket, akik el akarták érni a Teremtőt, őket Izraelnek (Yashar-El) nevezzük. Így ő is megkülönböztette őket másoktól, hogy képesek legyenek a "szeresd felebarátodat, mint önmagadat" elvnek megfelelően dolgozni, és elérni a formaegyezést a Teremtővel, és ennek megfelelően elérni a felső rendszert.

Később ez a csoport törésen és száműzetésen ment keresztül; míg ma, ez a csoport együtt mindazokkal, akik nap, mint nap csatlakoznak hozzá, formálják és felkészítik magukat a korrekcióra. Általánosságban véve a korrekció nem csak ennek a csoportnak, de az egész emberiség számára eljön majd.

Összességében, a két részre válás megmarad az egész út során: Izrael nemzete (akik a Teremtőre sóvárognak) ugyancsak két részre oszlanak, a GE-ra (belsőség) és az AHP-ra (külsőség). Az emberiség is erre a két részre van felosztva, és két részt minden egyes egyéniben azonosítani tudjuk, hiszen "az egyén és az általános egyenlő." Ez vonatkozik a világokra és a lelkekre is az általános lélek összetörése után.

A belsőség és a külsőség egymással ellentétesek, és a Felső Fény működik rajtuk annak érdekében, hogy összehangolja világok és a lelkek rendszerét.

A Felső Fény hatása ránk ugyancsak belső és külső részre oszlik, mert az edényekben is megtalálható ez a két részre osztás a Fény, a Teremtő, a felső rendszer vonatkozásában; a feladatok szétválasztása is észrevehető minden oldalon.

Ennek megfelelően a világok külsőségét nevezzük a világ nemzeteinek, a belső részt pedig Izraelnek, a Yashar-El irányultságnak megfelelően. Izrael nemzete és világ nemzetei is belső és külső részekre oszlanak. 

Minden világ, minden Partzuf, az általános rendszerben van, amelyben a lelkek léteznek addig, amíg egy lélekké nem kapcsolódnak össze; ez az egész operációs rendszer, amely felügyeli a lelkeket ugyancsak feloszlik belsőre és külsőre, GE-ra (adakozási edények) és AHP-ra (megszerzési edényekre).