2015. október 5., hétfő

Boldog 5776. születésnapot!

Kérdés: A vallás szerint az embert 5776 évvel ezelőtt teremtették, míg a tudomány szerint ez több mint 200.000 évvel ezelőtt történt. A Kabbala szemszögéből nézve kinek van igaza?

Michael Laitman válasza: A Kabbala nem vesz részt az ilyen vitákban. A természetet tanulmányozza, és azt mondja, hogy a természet ugyanaz, mint a Teremtő, és így a Kabbala feltárja a természet felső erejét, amit Teremtőnek hívnak. A "Teremtő" a héber "Boreh" szóból származik, ami azt jelenti: "Jöjj és lásd." Ha helyes módon vizsgáljuk a természetet elérjük a Teremtőt és látni fogjuk őt.

Így a Rosh Hásáná (a héber újév) a Teremtő, a felső erő feltárulásának a napja. Ez az a nap, amikor az emberiség először elérte a felső erőt, a spirituális világot, egy felsőbb valóságot. Az, hogy mi még mindig itt élünk ebben a világban, az csak azért van, hogy képesek legyünk újra betörni oda. Ebből a világból képesek leszünk elérni a felső világot. 

Akkor tudni fogjuk a választ az összes örök talányra: "Mi célja ennek az életnek? Mi a jelentése? Mi célból létezünk ezen a földön, és hogy mi miért lett így elrendezve számunkra? Ez nem pusztán a kitöltés keresése, mert elégedetlenek vagyunk az élettel, inkább annak a keresése, hogy felülről mi célból teremtettek minket ide. A Kabbala azt tanítja nekünk, hogyan forduljunk a Teremtőhöz, hogyan emeljük fel és fedjük fel Őt. 

Amennyiben elérjük a Teremtőtk, akkor az egész teremtés terve kinyilatkozik számunkra. Megértjük, hogy mi is történik, mi történt azelőtt, hogy ebbe a világba érkeztünk volna. A mi világunk csak egy közbenső állomás, egy állomás, ami a megszületésünk előtt és a jövőbeni célállomásunk között van. 

Mi felemelkedhetünk a felsőbb dimenzióba, vagy alacsonyabbra süllyedünk, a mi szintünkre ebben a világban. A Kabbala bölcselete lehetővé teszi számunkra mindkettőt. Mindez elérhető, köszönhetően a Kabbalának - amit az első ember tárt föl, azaz, az első emberi lény, aki felfedezte a Teremtőt.