2015. október 23., péntek

Spirituális diéta

Kérdés: Fel kell adnom a fizikai vágyaimat, hogy megépítsem a lelkem?

Michael Laitman válasza: Nem szükséges, hogy bármelyik vágyad is feladj. A Kabbala nem igényli, hogy az ember korlátozza magát. A Kabbala bölcseletének tanulásán keresztül, mi magunkra vonzzuk a Reformáló Fényt, amely elvégzi a korrekciókat.

A tanulás úgy van kialakítva, hogy az órák idején kapcsolatba lépünk egymással, a csoportmunka során, a közös tevékenységek alkalmával, és a kapcsolatunkon és az egységen keresztül mi vonzzuk a felső erőt, ami mindannyiunkat befolyásol. Ezáltal egy új természet alakul ki bennünk, az adakozás ereje, amelyen belül érezni kezdjük a felső világot.

Ugyanakkor nem vagyunk kötelesek feladni bármilyen anyagi élvezetet. A Felső Fény fokozatosan megváltoztat minket, majd úgy fogjuk érezni, hogy néhány vágyunk eltűnik, néhány új megjelenik. A Fény alakít minket így, megújít és korrigál, egy Klit (edényt) fejleszt belőlünk, ami kész érezni, és felfedezni a felső világot.

Egy embernek nem kell mesterségesen korlátoznia magát, és folyamatosan egy "spirituális diétát" betartania. Csak a korrekció módszerének megismerése és alkalmazására van szükségünk.