2015. október 26., hétfő

Közeledik a világvége?

Kérdés: A Kabbala bölcselete szerint a világunk 6000 éves fennállásának vége felé járunk. Most az 5776. évben vagyunk. Ez azt jelenti, hogy 224 év múlva eljön a világvége? Minden meg fog semmisülni?

Michael Laitman válasza: Igen, ez az, ami meg van írva. Azonban mit jelent az, hogy mindez el fog pusztulni? Világunk elvész, vagyis el fog tűnni az érzéseinkből. Mert, amit most érzel, az úgy tűnik számodra, mint a valóság, amelyben létezel. De ez egy olyan valóság, amit csak az érzékeiden belül teremtődik.

Mi, emberek úgy érzékeljük a valóságot, ahogy azt most körülöttünk látjuk. De ha egyéb jellemzőkkel ruháznának fel minket, ha másfajta érzékszerveink lennének: másfajta látás, hallás, ízlelés, szaglás és tapintás, akkor a valóságot egy teljesen másmilyen formában fedeznénk fel. Azaz a valóság, amit észlelünk nagyon szubjektív.

A Kabbala bölcseletének segítségével elkezdheted megváltoztatni magad, ezt úgy nevezzük, hogy „saját magunk korrigálása”; elkezdesz megszerezni mindenféle új jellemzőket és képességeket, és ebből következik, hogy elkezded sokkal mélyebben látni a világot, részletesebben, mint a hétköznapi emberek.

Rendszereket látsz, és erőket, amelyek aktiválják azokat. A világ falai látszólag tágra nyílnak előtted, és látod mögöttük az irányítás és ellenőrzés hatalmas és csodálatos rendszerét, amit a "Teremtő királyságának" nevezünk, és rájössz, hogy ezek az erők irányítják a világunkat is.

A kabbalisták az összes könyvükben azt magyarázzák, hogyan működik ez a rendszer. Különösen Baál HaSzulám könyvében, a Tíz Szfira Tanulmányában tanulmányozzuk ezeket, ahol elmagyarázza, hogyan működnek ezek az erők rajtunk és az egész világon, és hogyan lépünk be ebbe a rendszerbe, ahol elkezdjük átvenni magunk az irányítás szerepét.

Kérdés: Amikor azt mondják, hogy Ábrahám felfedezte, hogy van egy erő, amely mindent irányít, ez azt jelenti, hogy ő azt a rendszert fedezte fel, amely a valóságot irányítja?

Michael Laitman válasza: Természetesen! Ez a fő gondolat. Ti Ádámnak (Embernek) vagytok nevezve, összhangban a jövőbeni állapototokkal, ahol mindenki hasonlóvá válik (Domim) a Teremtőhöz.

Hasonlítani Őhozzá azt jelenti, hogy megtanulni, hogy elérd és megszerezd az irányítás és felügyelet teljes rendszerét, valamint hogy magadra vedd a rendszer irányítását a Teremtő helyett. Erről az lett mondva: "És a gyerekek visszatérnek a Teremtőjükhöz.". Ez azt jelenti, hogy érteni, és érezni fogod, és felfedezed az egész világot magadnak.

Minden szenvedést, minden problémát manapság, és a világ egész történelmét úgy tervezték, hogy kényszerítse az embert, hogy felfedezze, és megismerje, hogy honnét kapja ezt a szenvedés. Minden szenvedés csak azért van, hogy nyomjon minket, hogy elérjük a magasabb irányítást, és részt vegyünk benne, hogy életünket jobbra fordítsuk.

Izraeli Rádió Program 103FM, 2015. 09. 9. - Laitman Blog