2015. október 13., kedd

A legfontosabb dolog, hogy ne felejtsd el a Teremtőt!

Kérdés: Ha elképzelem, hogy a Teremtő van minden mögött, ami velem történik, akkor mindig haragszom rá. Régen, mielőtt dühös lettem a körülöttem lévő emberekre, őket okoltam minden gondomért. Ha nincs más a Teremtőn kívül, akkor most Őt kell gyűlölnöm?

Michael Laitman válasza: Ne aggódj, ez normális. Nem számít milyen a Teremtőhöz való hozzáállásod. A legfontosabb dolog, hogy gondolj Rá minden alkalommal. Ne felejtsd el Őt! Nem számít, hogyan viszonyulsz Hozzá, jól vagy rosszul. A lényeg az, hogy gondolj Rá minden alkalommal.

A Teremtő azt akarja, hogy az ember Hozzá tapadjon. Azt szeretné, ha az ember lenne az, aki keresi a Vele való kapcsolatot, a Teremtő nem fogja ezt megtenni. Az embernek meg kell látni a Teremtőt mindenben, mint jót, mint Aki jót cselekszik. Ez az a két paraméter, a két tulajdonság, amelyen keresztül képes lehetsz érzékelni a Teremtőt.

Körülöttem csak a Teremtő található, miközben az egész világ az Ő külső megnyilvánulása, mintha mind szereplők lennének, akik a rendező gondolatai alapján mozognak a színpadon.

A KabTV “Egy új élet” című műsorából 2015. február 5. - laitman.com