2015. október 21., szerda

Léteznek mantrák a Kabbala bölcseletében?

Kérdés: Meglátogattam az egyik csoportjukat Oroszországban, és megkérdeztem tőlük: "Mi a gyakorlati munkátok?" Kiderült, hogy az előadásait hallgatják évekig, mivel altruistává szeretnének válni.

Az ember azt gondolhatja, hogy más bölcsességek nem tanítják meg az embereknek, hogy altruisták legyenek és megtartsák a "Szeresd felebarátodat, mint saját magadat." szabályát. Néhány diák abban a csoportban már több mint öt éve tanul, mégis fogalmuk sincs, mi a gyakorlati munka. Nem vagyok halhatatlan, és nem akarom állandóan az időmet vesztegetni az elméletekre. Mivel 15 éven keresztül merültem bele a különböző mantrákba, meg voltam lepve, amikor megtudtam, hogy az ön tanítása pusztán elméleti.

Minden mantrának megvan a maga sajátos hatása, de a probléma az, hogy minden mantra megszakad, és nincs egyértelmű sorrend az elsőtől az utolsóig.

Michael Laitman válasza: Nincsenek mantrák a Kabbalában. A gyakorlati munka a kapcsolat és az egység megvalósítása, ahol feltárul a világot irányító általános erő, a Teremtő. Nincs itt semmi misztika, nincsenek ígéretek, és nincsenek kölcsönös kötelezettségek. A választás a tiéd! Ha az elején a lélek, a szívben található pontod felárul benned, akkor vonzz a Kabbala és érezni fogod, hogy az élet értelmének elérését kínálja fel neked.