2015. október 24., szombat

Az emberiség nem válik érzékenyebbé az idő előrehaladtával

A scitation.aip.or portál az alábbiakról számolt be: “A Cornell Egyetemen dolgozó matematikusok kifejlesztették azt a modellt, amely megmutatja, hogy milyen típusú gondolkodás – intuitív vagy racionális – jellemezte az emberiséget az evolúció különböző fázisaiban.

A tanulmány szerint voltak időszakok az emberi történelemben, amikor az emberek egy lassú és racionális gondolkodás alapján hozták meg a döntéseiket, és voltak idők, amikor az uralkodó gondolkodás gyors és intuitív volt. A modell szerint úgy tűnik, hogy az emberek nem válnak racionálisabbá az idő során, és a racionális gondolkodás inkább egy ciklikus fejlődést mutat, ami összehasonlítható a gazdasági tevékenység négy fázisával (recesszió, depresszió, feltörekvés, jólét). A racionalitás az emberiség számára hozzáférhető erőforrások mennyiségétől függ."

Michael Laitman kommentárja: Minden a közvetlen Fény négy fázisa szerint fejlődik, a Teremtő négy betűs nevének megfelelően, "HaVaYaH," ez az általános és egyedi sémája az egész teremtésnek, az egész világnak, minden részletének. 

A Felső Fénynek át kell haladnia a vágyon, majd a kiterjedésének négy fázisán, hogy felkészítse és alkalmassá tegye saját maga érzékelésére, hogy olyanná akarjon válni, mint maga a Fény, hogy be tudja teljesítse a vágyát. Ezek a fázisok a Felső Fény hatása alatt fejlődtek.