2015. október 17., szombat

Hallucinációkat a drogok vagy egy új valóság elérése okozza?

Olyan korlátok nélküli állapotba kerülhetünk,
amiről egy drogfüggő álmodni sem mer.
Kérdés: Egy új film jelent meg a moziban nem olyan régen, amelyben a főszereplő egy nő, aki drogokat használ, az egész teremtést érzi, és beleolvad abba.

Michael Laitman válasza: Én nem is akarok beszélni erről, mert ez egy teljesen irreális világ, amit az ember sötét, ködös tudata teremt különböző vegyi anyagok hatása alatt, ami különböző illúziókhoz és fantáziákhoz vezet. Miért kellene beszélni ezekről a mesterséges állapotokról? Milyen problémát tudunk megoldani így? Mit tudunk elérni ezen a módon? Szükségtelen elképzelni, hogy drogok segítségével tudnánk valami másik valóságba jutni. Ez egy abszolút tévedés.

Bemutatni ezeket a drogokat könyvekben vagy filmekben nagyon hasznos azoknak, akik ezeket az anyagokat terjesztik. Ez az oka annak, hogy ilyen filmeket és törvényeket kreálnak, amelyek segítik a drogok legalizálását.

Az igazsághoz kell eljutnunk a mi valós életünkben. Végtére is, a természetnek megvan a saját célja, és a maga módja annak elérésére. De vagy egy tudatos módon megyünk át ezen, vagy az ütések befolyása alatt, akár látjuk-e ezt a célt, vagy egy kerülő úton megyünk, ahol a csapások vezetnek rá a cél eléréséhez vezető helyes útra, csak ennek megtalálása a probléma a fejlődésünkben.

Kérdés: Ez azt jelenti, hogy egy ember semmi miatt nem aggódik, kivéve az öröm és szenvedés miatt? Tud bármi másra gondolni?

Michael Laitman válasza: Persze, hogy amiatt. Mi abszolút állatok vagyunk, mert az ego irányít minket. A természetünk alapja egy vágy, hogy élvezethez jussunk, és ha hisszük, hogy mi pozitív impulzusok által vagyunk vezérelve, teljesen rossz irányba tapogatózunk, mert ezek az impulzusok is részét képezik a megszerzési és élvezet utáni vágynak.

Kérdés: Mit tehetünk annak érdekében, hogy felszabaduljunk ez alól?

Michael Laitman válasza: Egyszerűen meg kell tanulnunk helyesen kezelni azt, és akkor minden problémánk el fog tűnni.

Akkor racionálisan tekintünk majd a világra, magunkra, és az életre. Megértjük a természetünket, és hogy az ego kontrollált használatával egy örök, teljes, és korlátok nélküli állapotba tudjuk elvinni magunkat. Olyan információt kaphatunk az érzéseinkről és a harmóniáról, amiről egy drogfüggő álmodni sem képes. És ez lehetséges.

A KabTV “Beszélgetések Michael Laitmannal” című adásából 2014 augusztus 10. - Laitman Blog