2015. október 25., vasárnap

Mi az egyenlőség?

Kérdés: Mi az egyenlőség? Az ember megszületik, bele ebbe a világba, és minden, amit lát, minden teljesen szeparált, fel van osztva, kezdve attól, hogy mit érez magán belül, egészen odáig, hogy mit lát magán kívül. Azonban mindezek ellenére, az egyéneknek van egy különös vágya az egyenlőségre. Honnan jön ez?

Válasz: Az összes jellemzőnk, a megfigyeléseink, a helyzeteink és a törvényeink mind egyetlen állapotból erednek, az egység állapotából, egy analóg, integrál rendszer az, amit mi itt felfedezhetünk.

Az integrál rendszer az egymástól való teljes függőség elvén épül fel. Ez azt jelenti, hogy mi teljesen egyenlőek vagyunk. Még ha az embernek az egyéni paraméterei százszorta jobbak, mint a másiknak, akkor is a jó képességű embernek a nagyszerűsége a kevésbé jó képességű embertől függ, mert a rendszer teljesen összekapcsolt. A zárt rendszerben ha bármilyen kis zavar is keletkezik, akkor a rendszer megbukik! Ez az egyenlőség törvénye! 

Ez a törvény nem azon alapul, hogy ki voltál, vagy ki vagy most. Azon alapszik, hogy el kell mozdítanunk ezt a rendszert az integráltság állapotába, a befolyásunkkal. Más szavakkal a természet megteremtett egy integrál rendszert, és megteremtett minket, teljesen ellentétesen ezzel az állapottal.

A mi feladatunk, hogy elérjük ezt az ideális állapotot anélkül, hogy arra koncentrálnánk, hogy ki nagyszerű, kicsi, okos, bolond, gyenge vagy erős. Mindannyiunknak kötelező elérni a másoktól való kölcsönös függést. Csak ebben az esetben fogjuk felfedezni, hogy teljesen egyenlőek vagyunk.

Minden a rendszer teljességének kezdeti és végső állapotából ered. És mi, itt a két állapot között, kötelezve vagyunk, hogy ezt elhozzuk az erőfeszítések helyes gondolattal való megtervezésével. Innen származik minden törvény, ami megnyilvánul a csoportok kölcsönös együttműködésében, a közösségben, a társadalomban, az emberiségen belül.

KabTV - “Beszélgetés az Integrál Módszerről” 2014-09-07 Laitman Blog