2015. október 28., szerda

Azon ember élete, akinek megvan a hatodik érzéke

Kérdés: Hogy változik meg az életem, ha megszerzem a hatodik érzéket? Mit fogok érezni?

Michael Laitman válasza: A hatodik érzék az adakozás tulajdonsága, ami ugyancsak öt fajta érzékre van felosztva. Ezt a világot, az öt fizikai érzékszervünkkel érezzük, úgymint: látás, hallás, ízlelés, szaglás és a tapintás.

Másrészről viszont a Kabbala bölcselete lehetővé teszi számunkra, hogy kifejlesszünk egy további érzéket, ami ugyancsak fel van osztva látásra, hallásra, ízlelésre, szaglásra, és tapintásra, csak a spirituális szinten.

Ez a kiegészítő érzékelés lehetővé teszi számomra, hogy érezzem a felső valóságot, a körülvevő világ szélesebb körét. Aztán érzem, ahogy én kölcsönösen közreműködök a felső erővel és megértem az okát mindennek, ami a világunkban történik.

Megértem, hogy a felső erő miért fordul hozzám, vagy másokhoz, és hogyan kellene reagálnom a megfelelő módon, annak érdekében, hogy elkerüljem az események negatív alakulását, és még jobbra változtassam a dolgokat, és kijavítsam azokat.

A hatodik érzék segítségével, az adakozás tulajdonságával, én felfedezem a különböző, anyagba öltözött jelenségek gyökerét, mielőtt azok elérnék a világunkat.

Kérdés: Egy másik emberré válok ekkor? Milyen hatással lesz ez a gyerekeim és a környezetemben lévők életére?

Michael Laitman válasza: A mi világunkból vett példával tudom ezt elmagyarázni. Tegyük fel, hogy te egy pszichológus vagy, de egyben egy anya is, és van egy családod és gyermekeid. Érted az emberek viselkedését, és minden számítást és cselekedetet, amit tesznek, és a családtagok közötti kapcsolatok okát.

Ebben az esetben nem csak, mint nő tudsz reagálni, de képes vagy magyarázni, megérteni, és megindokolni sok mindent. Ez azt jelenti, hogy az életet egy sokkal mélyebb szinten érzed.

Pontosan így érzi egy kabbalista az életet, de sokkal mélyebben. Mindamellett, ellentétben a pszichológussal, aki csak az okát tudja megmagyarázni annak, ami történik, a kabbalista ténylegesen képes megváltoztatni az életét.

A kabbalista látja a mélyebb okát annak, ami az életünkben történik, az okokat, amik az idő, a mozgás, és a tér fölött léteznek, és amelyek a világunk keretein túlról erednek.

Izraeli Rádió Programjából 103FM - 2015. augusztus 16. - Laitman Blog