2015. október 5., hétfő

A tízes csoport

Minden a tízes csoporton keresztül

A tízes csoport nélkül nem rendelkezel edénnyel (Kli). A tízes csoport nélkül te csak egy "állat" vagy.

Amennyiben összekapcsolódsz a tízes csoportoddal, akkor kezdesz el Ádám-má (emberré) válni, akkor kezdesz el mindenkiért dolgozni. Senkit nem kell figyelembe venned, senki nem számít az egész világon, amennyiben nem kapcsolódsz össze a tízes csoporttal.

Ez a te első fókusz pontod a spiritualitás felé. Ez az ahogy látásodat egy ponttá leszűkíted, ahogy azt élesíted. Hogyan láthatnál bármit is a tízes csoporton kívül, és általában, hogyan láthatnál bármit is abból, ami a világban történik, amennyiben azt nem a tízes csoporton keresztül nézed? Ha leveszed a szemüvegedet, látsz valamit? Mi az, amiben a szemüveg segít? Segíti, hogy a látás élesebb legyen, és ezáltal kezdesz el látni. Mivel egyébként rövid látó vagy, csak azt látod, ami közel van, amivel itt rendelkezel.


Egy vélemény, egy cél, egy érzés

Az első dolog az, hogy egyként összekapcsolódjak kilenc barátommal. Egyetlen vélemény, egyetlen cél, egyetlen érzés, minden egybe összefoglalva.

Itt nincsenek testek, csak egyetlen vágy létezik. Egyetlen vágy, egyetlen cél, egyetlen szándék, egyetlen erőfeszítés. Ez mindennek felett. 

Mindez olyan mint a lencse, mely a látás sugarát fókuszálja, ennyi az egész. Mi lehetne élesebb, mint egyetlen sugár? Csodálatos! Nos képes vagy azt még élesebbé tenni? Mi veszünk egy pár tízes csoportot, és azokat még jobban eggyé fókuszáljuk. Mekkora mennyiségre és minőségre van szükség? Amennyi amennyi, ahhoz kell, hogy felfedezzük a Teremtőt.

Shabbat lap - 2014. szeptember 15.