2015. szeptember 30., szerda

Az emberiség nem válik érzékenyebbé az idő előrehaladtával

A scitation.aip.or portál az alábbiakról számolt be: “Matematikusok a Cornell Egyetemről kifejlesztettek egy modellt, amely megmutatja, hogy milyen típusú gondolkodás, – intuitív vagy racionális –, jellemzi az emberiséget az evolúció különböző fázisaiban.

A tanulmány szerint voltak időszakok az emberi történelemben, amikor az emberek egy lassú és racionális gondolkodás alapján hozták meg a döntéseiket, és voltak idők, amikor az uralkodó gondolkodás gyors és intuitív volt. A modell szerint, úgy tűnik, hogy az emberek nem válnak racionálisabbá az idő során, és a racionális gondolkodás inkább egy ciklikus fejlődést mutat, ami összehasonlítható a gazdasági tevékenység négy fázisával (recesszió, depresszió, feltörekvés, jólét). A racionalitás az emberiség számára hozzáférhető erőforrások mennyiségétől függ."

Michael Laitman kommentárja: Minden a közvetlen Fény négy fázisa szerint fejlődik, a Teremtő négy betűs nevének megfelelően, "HaVaYaH," ez az általános és egyedi sémája az egész teremtésnek, az egész világnak, minden részletének. A Felső Fénynek át kellett mennie a vágyon (nulladik fázis), a kiterjedésének négy fázisán (első fázis), hogy felkészítse, és alkalmassá tegye saját maga érzékelésére, és hogy olyanná akarjon válni, mint maga a Fény (2. szakasz), majd, hogy beteljesítse a vágyát (3. és 4 fázisok). A 1 - 4 fázisok a Felső Fény hatása alatt fejlődtek.