2015. szeptember 29., kedd

A hatodik érzék, a lélek

Dr. Laitman, ön azt mondja, hogy ugyanaz a lélek reinkarnálódik újra és újra, testet cserélve világunkban. Másrészt, azt is mondja, hogy egy hétköznapi embernek nincs lelke, és meg kell építenie azt magában a másokkal való kapcsolatán keresztül. Hogyan lehet ezt az ellentmondást feloldani?

Michael Laitman válasza: Egyikünk sem születik egy kész lélekkel. A lélek egy erő, amit a Kabbala bölcseletének tanulása révén szerzünk meg. Amikor felismerjük ezt a módszert magunkban, akkor az adakozás és a felebarát iránti szeretet új minőségét fejlesztjük ki, amelyen belül felfedezzük a Felső Fényt, vagy a Teremtő jelenlétének érzését, vagyis a felső erőt.

Mindez egy további érzék, a "hatodik érzék", ami egy érzés, a szereteté és a felebarát iránti adakozásé, amit az ember elérhet, és ezt hívják léleknek. A kabbalisták azt írják, hogy a lélek egy Kli (edény) , amit arra teremtetett, hogy a Felső Fény kitöltse. Minden embernek el kell érnie a lelke gyökerét, mivel csak ennek érdekében lett megteremtve.

Írva van, hogy a lélek "Isten része felülről" (Jób 31: 2), amelyen keresztül az ember elkezdi érezni a felső erőt.