2015. szeptember 14., hétfő

A Kabbala bölcselete és a gonosz – Két dolog, ami nem jár együtt

Kérdés: Aki szeretetet és jóságot érez mások iránt, az Kabbalista?

Válasz: Ha igaz szeretetet érez és adakozik mások felé, ez jelenti azt, hogy ő egy Kabbalista. A probléma az, ha tévedünk, és csak látszólag fordulunk szeretettel és adakozással másokhoz. Nincs szeretet a mi világunkban.

Kommentár: Sok ember hiszi azt, hogy ő jó és szeretetteljes.

Válasz: Ez egy tévedés. A Kabbalista az igaz szeretet és adakozás különleges tulajdonságát fejleszti ki, ami nem az álruhába bújt megszerző, ami csak egy fejlettebb és kifinomultabb ego.

A szeretet és adakozás attribútumai az ego felett épülnek ki, a természetünk felett. Akkor valóban érezzük, hogy mi van rajtunk kívül, ami nem más, mint egy erő, amit Teremtőnek nevezünk. A Ő szeretetének és adakozásának feltárulását felénk nevezzük a felső világnak. A Kabbalista, aki teljesíti a "szeresd felebarátodat, mint önmagadat" elvét, amely lehetővé teszi számára a felső világ érzékelését.

Kérdés: Mi az a felső világ?

Válasz: A felső világ az erők összessége, behatásoknak, és cselekedeteknek, amit a felső erő hajt végre rajtunk. A Kabbalisták látják ezeket az erők, amit más emberek nem látnak. Elkezdenek együttműködni a felső erővel, minden egyes komponensével ennek az egy erőnek, ami a Teremtőből ered. Így kezdünk válaszolni a Teremtő hívására, hogy eleget tegyünk Neki, a Teremtő partnereivé váljunk.

A Kabbalista együttműködik a felső erővel és ezáltal megváltoztatja a valóságot. Állandóan változtatva magát jobbá teszi a világ és az emberek életét.

Kérdés: Képes a Kabbalista a hatalmát mások kárára felhasználni?

Válasz: Ez lehetetlen; elvégre a szeretet és adakozás erejét szerzi meg.

Kommentár: De gyakran hallani a hírekben, hogy egy ember, aki belemerült a Tórába, tiltott dolgokat tett.

Válasz: A Kabbalista nem okoz kárt senkinek. A Kabbala megváltoztatja az ember a természetét altruistára. Az első és legfontosabb, hogy korlátozza az egóját.

A Tóra tartalmazza a Reformáló Fényt, ami képes a mi egoista hajlamunkat jó hajlamba fordítani. A Kabbalista használja a Felső Fényt, és korrigálja a természetét a gonoszból jóvá. Ez az első jel. Ha egy személy másoknak kárt okoz, akkor ő nem egy Kabbalista.

Izraeli Rádió Programjából 103FM, 8/16/15