2015. szeptember 17., csütörtök

A természeti katasztrófák és az emberiség szerepe

Kérdés: Mi az emberiség feladata a természetben?

Válasz: Az emberiség szerepe a természetben az, hogy megértse, hogy ő a természet központja, és ki kell dolgoznia, hogy természetben minden elérjen a katasztrófák nélküli, teljes harmónia állapotába, és az abszolút, teljes és örök nyugalomhoz.

Kérdés: Az emberiség tettei befolyásolják a különféle katasztrófák felbukkanását?

Válasz: A katasztrófák a mi hibánkból történnek, mert végső soron, minden az emberen belül gyűlik össze. És ha valaki legyőzi az egóját a más emberekkel való helyes kapcsolat által egy helyes általános rendszerben létezik, a személy befolyásolja a természetet és az összes katasztrófa és nem kívánatos jelenség eltűnik. 

Mi egyetlen, integrált rendszerben létezünk. A vegetatív, élő és beszélő szintek is, amik a természetben találhatók egy zárt kört, golyót, vagy gömböt alkotnak. És mi vagyunk a legfontosabb része ennek a szférának, a legmagasabb fejlődési szakasz. Ha egyensúlyba és harmóniába hozzuk magunkat egymással, akkor a természet többi részével is egyensúlyba kerülünk. Ma már vannak tudományos bizonyítékai ennek. Ha sikerül, akkor a természet valójában haladéktalanul visszaállítja magát; olyan nagy erővel bírunk, amivel akár kárt is okozhatunk, vagy éppen kijavíthatjuk a világot.

Kérdés: Egy átlagos ember, hogyan képes ezt megérteni?

Válasz: Mikor már olyan rossz lesz neki, hogy kezd zihálva kétségbe esni, akkor az ember kénytelen lesz elkezdeni részt venni a korrekcióban anélkül, hogy bármit is megértene. Azonban most mi, a kabbalisták, megpróbáljuk ezt azelőtt megtenni, mielőtt valaki eléri ezt a határt, és így meg fogja érteni a kezdetektől az egység szükségességét, így elkerülhető a szenvedés.

Kérdés: És mi fog történni a lerombolt ökológiával, a tonnányi műanyaggal, ami a földbe van ágyazva?

Válasz: Minden meg fog oldódni azonnal; minden el lesz nyelve a természet által és elénk a legjobb, leginkább steril formában fog megmutatkozni.

Kérdés: Ez úgy hangzik, mint egy mese! Hova tűnik mindez?

Válasz: Ez nem számít! A természet erői majd elvégzik a munkát, úgy, hogy minden azonnal ki lesz egyensúlyozva. Sőt, a világ olyan egyensúlyt, egységet és harmóniát fog elérni, amit el sem tudunk képzelni! Ez egy teljesen más világ lesz.

Kérdés: Hogyan lesznek a szennyezett óceánok és a föld megtisztítva?

Válasz: Még nem gondolkodtam erről. Ehhez a tevékenységhez a természet erői lépnek közbe - azok, amelyekről jelen pillanatban fogalmunk sincs - az adakozás ereje, a szeretet ereje, az összekapcsolódás ereje. Minden kölcsönös, termonukleáris tevékenység parányinak tűnik ehhez képest! Ezek teljesen új jellemzői a természetnek, amit ma sem a fizikusok, sem a biológusok, sem más tudósok nem ismernek.

Kérdés: Ez azt jelenti, hogy a szennyezés, hasznos ásványi anyagokká alakulnak majd át?

Válasz: Még hasznos ásványokra sem lesz szükségünk; akkor már egy teljesen más szinten létezünk majd! Többé már nem lesz szükségünk erre a világra; belépünk egy teljesen más rendszer érzékelésébe, a kölcsönös együttműködés erőinek rendszerét érezzük majd, a magasabb harmónia világába lépünk majd be.