2015. szeptember 15., kedd

Utánunk a vízözön

A Természetvédelmi Világalap (WWF) bejelentette, hogy 2015. augusztus 13.-án elértük azt az időpontot, ahonnan már az emberiség a Föld tartalékait használja fel. 2015. augusztus 13. az “Ökológiai túllövés napja”.

A dátum lényege az, hogy ezen a napon az emberiség elérte a Föld erőforrásainak idei évben megújulásra képes mennyiségét. Az év végéig hátralévő napokban a Föld tartalékait fogjuk felélni.

Konstantin Ranks geológus ezzel kapcsolatban az alábbi véleményt fogalmazta meg:

Egy zsákutcában találjuk most magunkat, ami a gazdasági fejlődésünk összeomlásához fog vezetni. Mindez ellenére nincs az emberiségnek vágya és képessége sem, hogy lemondjon a túlzott fogyasztásról.”

Dr. Michael Laitman megjegyzése: 

Éppen ez okból kifolyólag kell terjeszteni természetünk korrekciójának a módszerét, ez a legfontosabb feladatunk. Csak egy másik, magasabb szintű, korlátok és megszerzés nélküli, adakozásban létező élet lehetőségének a felismerése képes felemelni minket, a Teremtővel megegyező szintre, és csak ez képes megállítani ezt a tébolyt. Mi egy új fejlettségi szint felé mozdulunk el vagy a szenvedések útján, vagy a változás szükségességének megértése és felismerése útján.