2015. december 22., kedd

Az ego érzéstelenítése alatt

Az egész világ, az én edényem (Kli). A világon csak egy ember volt teremtve. Ez egy paradoxon, amely a kvantumfizika által is ismert. A mi világunk érzékelése egy pillanat alatt átfordulhat, és az állapot teljesen másnak néz ki, mint a kvantumfizikában.

Nincsen eltérés, hogy én egyedül vagyok ebben a világban, és úgy látom az egész világot, mint az én részeimet. Valamilyen pszichológiai cselekedeten keresztül, úgy tűnik számomra, hogy ezek a részek rajtam kívül lennének.

Olyan ez, mintha egy érzéstelenítő injekciót kaptam volna a lábamba, és nem érzem, hogy a lábam a testem része lenne. Most jöhet valaki egy fűrésszel, és levághatja a lábamat, és én nem reagálok, mert nem érzem a fájdalmat. Egy olyan kábult, és leválasztott érzésben vagyok, hogy nem látom, hogy az egyáltalán az enyém lenne.

Egy ilyen érzéstelenítés alatt vagyunk az egész világ irányában. Az egész természet ásványi, növényi, élő, és a beszélő szintjei, az én edényem részei, mindegyik az enyém, az én megszerzési vágyam. Én vagyok a "Malchut de Ein Sof (Végtelen), és az egész teremtés. Tehát, az egész világ számomra volt teremtve, hogy engem szolgáljon. Azonban az egóm leválasztja tőlem a világot, és rajtam kívül mutatja be, mintha nem tartozna hozzám.

Az egó úgy működik, mint egy érzéstelenítő, amely kikapcsolja tőlem az összes szerveket, és csak egy kis részét hagyja meg az egész valóságból. Szóval el kell kezdjem korrigálni az egót, és a Reformáló Fényen keresztül, visszahozzam a részeimet, amelyek úgy tűnnek, hogy le vannak vágva és távol vannak tőlem, hogy újra dolgozzak velük, mintha az enyémek lennének.

Pontosan ezt próbáljuk megtenni a csoportban, hogy közelebb kerüljünk, mint egy ember egy szívben, hogy az egész valóságot, úgy lássuk, mint egy. Mi magunk sok erőt fektetünk be, annak érdekében, hogy ezt elérjük, és ne a válság vezessen vissza ide, mint a többi országot, hogy aztán kénytelenek legyenek elfogadni a valóságot, mint egy rendszert.

Megvan a lehetőség, hogy ne várjam meg, amíg a válság elkezdi visszavezetni az egész valóságot, azzal érvelve, hogy ő mind az enyém, és arra kényszerítsen, hogy ezt a szenvedés útján ismerjem meg.

Ha a kabbalisták tanácsa által, elkezdem közelebb hozni magamhoz a valóságot: az ásványi, a vegetatív, az élő, és a beszélő szinteket, mint saját részeimként fogom fel, akkor nagyobb hozzáadott hiányosságokat szerzek meg. Ez lehetővé teszi számomra, hogy a valóságot, nem az én kis egyéni részem által fogjam fel, hanem az ásványi, növényi, élő, és a beszélő szinteken keresztül, amelyek közelebb hoznak és hozzám ragadnak, ezáltal átugorva az egómat. Ily módon, hidat építek az egész gyűlöletem felett, mint ahogy mondva van: "A szeretet lefed minden bűnt"(Példabeszédek 10:12) .

2014.05.28, Felkészülés a reggeli leckéhez, Via - Laitman Blog