2015. december 27., vasárnap

Amikor adakozom a többieknek

Amikor adakozom a többieknek megvásárolom a vágyaikat. Mit jelent az, hogy "megvásárolom"? Egyrészt képessé teszem magamat arra, hogy benne foglaltassam magam az ő (spirituális) hiányosságaikban, és akkor én, mint egy átvezető csövön keresztül folyatom magamon a beteljesülést számukra, ami őket teljessé teszi, minden egyes személyt a saját hiányossága alapján. Szóval hogyan lehetek képes erre az átvezetésre, átmenetre? Én hozzáadom a saját erőmet ahhoz, amit ők akarnak, és a saját erőmet, és vágyamat, hogy őket beteljesítsem, hozzáadom az ő hiányosságukhoz.

Halljátok? Milyen módon lehetek képes magamat őbennük foglaltatni? Amennyiben én az ő hiányosságukat úgy fogadom el, mint a sajátomat.

Ezt a cselekedetet nevezzük úgy hogy MAN (ima) emelése, mondjuk így, rendben ? És akkor, "mint elsőszülött" én felemelem ezt a MAN-t (imát). Mint "első szülött", én azt még magasabbra emelem, és utána keresztül engedem magamon a teljes MAD-ot (az ima válaszát, a bőséget felülről), a bőséget a többiek számára. Ilyen módon bennem létezik egy rész a másikból. És azáltal, hogy a másikat "elsőszülöttként" szolgálom, én egy vágyat vásároltam tőle. És így tovább mindenki mással.

Ezáltal, hogy így cselekszünk, én mindenkiben benne foglaltatom magamat, azaz mondjuk előttem áll hét milliárd szikra, azok mind az én egyéni részemhez csatlakoznak. 

Azonban ez hét milliárd és a lelkem olyan módon épül fel, hogy kapcsolat jön létre a hét milliárd rész között "mint egy ember egy szívvel", de "mint" egy ember, "mint", olyan, mint, mintha, majdnem..., de csak "mint", mivel pont ezen a sokaságon, sokféleségen keresztül - amely megmarad -, kapjuk meg a spirituális érzékelés teljes spektrumát (úgymond hét milliárd szempontból megvizsgálva), mivel a teljes spirituális elérés pontosan a rengeteg egyéni, különálló megfigyelésen keresztül áll össze, azt okozva hogy az "végtelen széles" és különleges legyen.

Egy példa Baal HaSulamtól: "Bár mindannyian látjuk az Eiffel tornyot azt mindannyian egyénileg látjuk, vagy számtalan színész játszhatja el Hamlet szerepét de mindegyik saját módján játssza el azt." 

Mindannyian elérjük Ábrahám tulajdonságát, abba beleöltözve, de mindenki a saját, egyéni tulajdonságai alapján...

Reggeli lecke, 2015. február. 6, Utolsó rész