2015. december 31., csütörtök

A kollektív elme titka


Kérdés: Hogyan rendezi el a Teremtő az állapotokat a hét milliárd ember számára a világban, minden pillanatban...

Michael Laitman válasza: Valószínű, hogy láttátok a halakat a tengerben, vagy a madarakat az égen, hogyan mozognak. Millió hal van a tengerben, és mind szinkronizált és koordinált mozgást végeznek. Úgy néz ki, mintha egy közös elmében lennének, amelyben kapcsolódnak egyik a másikhoz. Még a madarak sem úgy repülnek, hogy az első madarat követik, hanem együtt, egyszerre. Amikor a tigrisek vadászni mennek, állandó kapcsolatot tartanak fenn egymás között, és érzik az együttes mozgást. Ugyanúgy a fák az erdőben, érzik az összes többi fát is. Itt nem beszélünk a gyökérzet kapcsolódásáról, vagy a fizikai kapcsolatról.

Igen, a természettel közösen van egy különleges elme, különleges érzés a közös kapcsolat érdekében. Ez a mechanizmus mindent egyformán működtet, és nincs korlátozva, sem a távolság, sem idő, és semmi más által.

Több milliárd ember a világban egy elme befolyása alatt áll, amely vezeti őket, mint saját részeit. Ők nem léteznek önmagukban. Mindenki a vágya által működik, ami azonban a Felső Erő kezében van. Elég egy parancs fentről – és mindannyian elkezdenek mozogni. Tehát a Teremtő a ( természet ) a teremtés gondolata. Amikor azt tervezem, hogy egy házat fogok építeni, először vázlatokat, rajzokat szerkesztek, és csak ezután kezdek neki az építésnek, a tervek szerint. A teremtés gondolata is egy ilyen program, amely működtet mindent. Mi teljesen alárendeltek vagyunk neki. A mozgások és változások a vágyainkban és az érzéseinkben, a testi mozdulataink, a gondolataink és az elképzeléseink – mindez nem a miénk. Az ember végül is egy érzés. Amit érzek a megszerzési vágyban – az vagyok „én”. Válasz le engem az érzéstől, és én elvesztek minden létezést, eltűnök. Mindegyik közülünk csupán egy kis megszerzési vágy, ahogy ő érzi a valóságot.

Nincsen anyag, az anyag maga a vágy.

Ezért nem probléma aktiválni milliárdnyi embert. Végtére is, ez egy rendszer, amely egy teljes egészet alkot. Egy kis változás megváltoztat mindenkit úgy, mint a halakat a halak csoportjában. A csoportos elme létezik, minden egyes csoportban, a kövületi, az élő, és a növényi szinten, és létezik az ember szintjén is, azzal a különbséggel, hogy itt nekünk kell akarni azt, hogy létre jöjjön a kapcsolat köztünk – a mi vágyunk fölött, az akaratunk által. Csak akkor kerül sor majd a kapcsolatra a kollektív elmével, azaz a Felsővel. Összességében, a pszichológusok és a szakértők ismerik a csoportos elmét. Kormányok használják ezt minden szinten, hogy formálják vele a közvéleményt. Ha ezt nem tennék, akkor nem lennének képesek irányítani az országot. Ez történik nem csak a tüntetések és más tömegrendezvények formájában, hanem napi szinten, a médián keresztül, és használják a szájról szájra terjedést is, úgy mintha minden véletlenül történne… Sok csatorna a tömeget befolyásolja és minden kormány jól ismeri ezeket a mechanizmusokat és használja is. 

Ezért meg kell értenünk, hogy a csoport egy teljes egész, egy vágy, egy gondolat, és senki sem tud elmenekülni előle. Látjuk, ahogy a hangyák átadják magukat a kollektív elmének, és még az emberek is ennek alapján működnek. Menj ki az utcára, nézz utána, hallgasd meg a híreket, szemlélődj kívülállóként, és meglátod egy napon belül meggyőződsz ennek az igazáról. Amikor az emberek az utcán vannak, részévé válnak az egésznek, elvesztik az önuralmukat. Az ilyen ember rohan a többiekkel együtt, kiabál és átadja magát a tömeg elméjének.