2015. december 7., hétfő

A Természet rideg törvénye

Kérdés: Mi magunkhoz vesszük a tömegek hiányát és elhozzuk azt a csoporthoz, így képesek vagyunk azt az egységre irányozni. Hogyan tudjuk ezt összeegyeztetni az Ukrán helyzettel, ahol most háború zajlik?

Michael Laitman válasza: Semmit nem vagytok képesek tenni ezzel kapcsolatban. Ez a világ általános egoisztikus állapota, ami most különböző helyeken felbukkan. El sem tudjuk képzelni mennyi háború zajlik a világban jelen pillanatban. Senki nem ír, vagy beszél ezekről. Minden csendes Afganisztánban? Nem. Afrikában az emberek ölik egymást és erről mindenki hallgat, ezen kívül még megannyi ilyen háborús gócpont található világszerte. 

Ez az általános ego, amivel képtelenek vagyunk egyensúlyt tartani jelen pillanatban. Nem tudjuk siettetni az altruista evolúciónkat, hogy az illeszkedjen az ego fejlődéséhez. Ezért a negatív események sokkal gyorsabban fejlődnek a világunkban, mint a pozitívak. Próbálunk megváltoztatni dolgokat, de még nem tudjuk utolérni azokat. Remélem, ebben az évben el tudjuk kezdeni egy általános béke gyakorlatának a megvalósítását.

A Teremtő részéről általános, merev és precíz törvényeket láthatunk mindenféle zavaró hatás nélkül. Hagyjunk fel valamilyen felső akarat képzetével. Ez egy erő, ami egy állandó törvény önmagában, nincs itt semmi más! 

Nincs itt sajnálat és nincs érzékenység. A lényeg, hogy mi mindent a saját érzéseinken keresztül és a földi nyelvezetünkkel próbálunk megfogalmazni, de a lényeg: a Teremtőnek, természetnek nincsenek érzései!

Ilyenformán minden helyzet, ami Ukrajnában és a bolygó más helyein felbukkan, az a jobb és a bal erők közötti egyensúlytalanság következménye. Nincs itt semmi, amit tehetnénk, cselekednünk kell és megpróbálni kiegyensúlyozni ezeket. 

Kérdés: De hogyan viszonyulhatunk hozzájuk?

Michael Laitman válasza: Kizárólag a teremtés céljának a terjesztésével: egységgel, kapcsolattal és semmi egyébbel. Semmi más nem vezet eredményre. El kellett érnünk arra a pontra a történelemben, ahol a korrekció bekövetkezik vagy egy kellemes vagy egy rossz úton. Egyszóval nincs mit tennünk, mert itt egy nagyon merev és precíz törvény működik. 

A Szocsi kongresszus 6. leckéjéből 2014-07-14 - Laitman Blog