2015. december 18., péntek

Törődni a testtel és a lélekkel

Kérdés: Az emberek gyakran mondják, hogy az az ember, akit már halálosan betegként diagnosztizáltak, és rájön, hogy hamarosan meghal, néhány hónapon belül elkezd gondolkodni az élet értelmén. Mondhatjuk azt, hogy a halál motiválja az embereket, hogy tisztázzák magukban az élet értelmét?

Michael Laitman válasza: Természetesen. Nem igazán értjük a halált, de paradox módon hosszú ideig érezzük azt, mielőtt megérkezne. Ez egy érzés, amit azonban az állatok nem érezhetnek. Nekik van egy előjelük a halálról, ami sokkal nyilvánvalóbb mint az embereknél, ez közelebb áll a tényleges halál állapotához.

Ha nem volna a halál, az emberek teljesen másképpen viselkednénk. A korporális világban, minden számítás a halálon keresztül történnek. Ez valójában egy rossz dolog, mert ezáltal az ember hozzá van kötve az állati testéhez.

A Kabbala bölcselete, azonban lehetővé teszi számunkra, hogy felemelkedjünk a testünk fölé, és a dolgokat önállóan szemléljük. Ez egy olyan mozgás, amivel kilépünk magunkból, belépünk az örök energia, az információ és a Fény áramlásába, ekkor azonnal megszűnik a testünkre irányuló figyelmünk.

Más szóval, amíg élünk vigyáznunk kell a testünkre, mert bizonyos korrekciókat teszünk meg a testünket felhasználva, az által. De figyelemmel kell arra is lennünk, hogy ezt az óvást ne vigyük túlzásba

Az orosz nyelvű Kabbala leckéből 2015. november …