2015. november 24., kedd

Valóban olyanná akarsz válni, mint "Egy ember egy szívvel"?

A tanítványok képtelenek megérteni azt, amit a Teremtő mond nekik, hacsak nem a közöttük levő kapcsolaton keresztül "hallgatnak", mivel csak a kollektív fül képes hallani, egyébként semmi sem hallható.

Senki nem képes egyedül semmit sem meghallani. A személy kaphat valami felébresztést, személyes érzéseket, de ez nem marad meg, és ezáltal nem érhet el valódi felismerést, mindaz elillan. Mindaddig, amíg még nem értük el az első spirituális edényt, mely a közöttünk lévő kapcsolatból származik, mi nem hallunk.

A hallás általánosságban már adakozást jelent. Már egy bizonyos mértékű adakozásban kell léteznünk ahhoz, hogy megértsük mindazt, amit tanárunk mond, egyébként az nem éri el radarunkat. Már létezni kell egy bizonyos szintű adakozásnak. Az adakozás szintje csak egy közös edényben lehetséges, ahol az egyének lenullázzák magukat egymás előtt, és valamilyen közös edény létezik a közös lenullázás eredményeképpen.

Ebben a közös lenullázódásban, és a lenullázódás feletti kapcsolatban létezik az ego összezsugorodása, megszorítása (Tzimtzum), és itt létezik a kapcsolat. Akkor ebben az edényben a résztvevők már képesek megérteni mindazt, amit a tanár mond. Minden ami ez előtt történik az nincs Tórának nevezve, csak bölcsességnek. A Tóra az első kapcsolattal kezdődik. Szóval olyanná akartok válni, mint "Egy ember egy szívvel"? Akkor fogadjátok majd el a Tórát.

Reggeli lecke, 2o14 augusztus 29.