2015. november 6., péntek

A csoport olyan, mint egy Mikve

Az erőfeszítés a csoporton belüli kapcsolatot jelenti. 

Minden más, amit teszünk csakis a kapcsolatra kell hogy irányuljon. Terjeszthettek, ahogy azt tegnap tettétek, valóban későn jöttetek vissza és most fáradtak vagytok. Ma látom, hogy így érzitek magatokat. Valóban lehet azt látni, hogy ki az, aki terjeszteni volt és ki nem. Mind hangulatának, és fáradtságának megfelelően. 

A lényeg nem a terjesztésbe befektetett erőfeszítés, hanem hogyan kapcsoljátok össze a terjesztésbe fektetett erőfeszítést a csoporton belüli kapcsolattal. Ez a legfontosabb. A külső nyersességet (Aviut), Reshimót a csoportba kell hogy behozzátok, még azokat a vírusokat is, amiket ott összeszedtek, mindent a csoportba kell, hogy hozzatok. Nem kell, hogy mindezt elmondjátok nekik, de ez az élet. 

Ti mindazokat a csoportbeli kapcsolatok segítségével korrigáljátok, még erősebben, mint korábban, mielőtt elkezdtetek volna terjeszteni. Mindez azt jelenti, hogy reggel, te a csoportban találod magad, és este, kimentek a külső terjesztést végezve, ott hatalmas erőfeszítést téve. Ti összekapcsolódtok másokkal, erőfeszítést tesztek, hogy belemerüljetek a közösségbe, hogy integrálódjatok az ő hiányosságaikkal, problémáikkal, hibáikkal, és bűneikkel, mintha arra ők mind kényszerítve lennének. Így tesztek mindennel kapcsolatban. 

Ezek után ezt elhozzátok a csoportba másnap reggel, és oda belehelyezitek mindazt, amit a külső környezetbe való belemerülésből kaptatok. Most vissza helyeztétek magatokat a csoportba, behatoltok a csoportba mindazzal a mocsokkal, és azt a csoportban korrigáljátok. Ezt jelenti az, hogy érdemet adtok a közösségnek. 

Szóval a csoport olyan, mint egy Mikve. Te kimész a külső környezetbe, magadhoz veszed a különböző problémáikat, hibás gondolataikat, hibáikat, azt a világnézetet, hogy a probléma az a Hamasz, és nem a Teremtő, mintha a probléma a világ vezetőitől eredne. Megérkezel mindazokkal a dolgokkal, melyek károsak számukra, magaddal hozva félelmeiket. Te eléred a közösséget, és behatolsz velük együtt egy ideális belső közösségbe, ahogy azt most látni akarod. 

Te igazolni akarod a Teremtőt, te mindent Ő rá helyezel, meg az egódra, a te korrigálatlan, vagy korrigált megszerzés iránti vágyadra, attól függően, hogy éppen milyen szinten vagy. Eléred a kazánt, ahol valóban mindent korrigálsz, és utána ismét kimész. Aztán azokon a dolgokon keresztül, amiket kívülről magadba szívsz, majd behozol és darabokra szedsz, ezeken a "rajtaütés szerű csapásokon" keresztül korrigálod a külső környezet. 

Az soha nem lesz képes magát korrigálni, hanem csak arra képes, hogy egyre inkább hozzátok csatolja magát. És mindez csak rajtatok múlik. A külső környezet átadja magát nektek, "Kérlek tedd meg ezt értem", mint egy kisgyerek, mint egy kisbaba. Ők többre nem képesek. Majd sokan lesznek, akik aktívan csatlakoznak hozzánk. De a többség számára a lényeg megmarad így.


*Mikve - spirituális fürdő


Via - Reggeli lecke 2014/08/28