2015. november 30., hétfő

Ragadd meg az életmentő övet

Mit tehetek? Hogyan fektessek a kölcsönös garanciába? Hol található az egyetlen szabad választás? 

Csak ahol parancsolat és bűn található, ott van bármilyen cselekedet, melyet végezhetek. Semmi kapcsolaton nincs bármi mással, semmit nem döntök, nem nyújthatom ki kezem semmi felé, és semmi nem érhet el engem sem. Én egyetlen dologért vagyok felelős, a környezettel való kapcsolatomért. Mindaz olyan, mint a horgony, mint az életmentő öv melyet megragadhatok. 

Ami történik az lényegtelen. Nem leszek képes felfogni, feldolgozni, hogy milyen hullámok vernek ott, hogy azok mit hoznak magukkal, szóval nekem egyszerűen abba kell fektetnem teljes energiámat, hogy megragadjam ezt az életmentő övet. És amint én azt megragadom, valóban a fogammal, érzelmemmel, szívemmel, az egom ellenében, elkezdem majd látni, hogy egóm kifejezetten és csakis ez ellen irányul. Pontosan ugyanolyan módon, ahogy én megragadom az életmentő övet, úgy érkeznek majd a törött Reshimok, felébresztve a taszítás, szétválasztás erőit. Ez az, ahogy mindez működik. 

Tehát ragadd meg az életmentő övet, ragadd meg a kölcsönös garanciát, és ragadd meg kapcsolatodat mindenkivel. Ez az amit neked adtak a Sinai hegynél, hogy olyanná váljatok mint "egy ember egy szívvel, és ennyi. Mindezt ragadd meg a fogaiddal, semmi más nem számít. Már csak nem is akarsz mást látni. Ami megjelenik, megjelenik, de önmagától megoldódik. Én semmilyen erőfeszítést nem teszek, hogy azoktól a megjelenő dolgoktól benyomást kapjak, hogy azokra gondoljak, semmit. Én csakis a kapcsolatra gondolok és arra hogy azt megtartsam. Ennyi az egész. Mivel számunkra ez a legpontosabb, legkorrektebb dolog. Utána jön a kettős rejtettség, egyszerű rejtettség, újra és újra. Ily módon mindezek a dolgok letisztulnak. 

De mindez attól függ, hogy én milyen rendszerességgel, és módon tartom meg a kapcsolat pontját, azaz a kölcsönös garanciát, mindenki egyetlen vágyával. És akkor majd felfedeztem hogy mindenki más már korrigálva van, és én vagyok az egyetlen aki még nem. Szóval ők valóban az én életem megmentői. Nekem egyszerűen csak meg kell tartanom a kapcsolatomat velük, és a Teremtő szándékosan buktat el engem újra és újra. Velük együtt építem az edényemet. Én magamat beléjük foglaltatom, és mindenemet beléjük fektetem. Én az edényemet őbennük látom. Ezért van az hogy Rabbi Yosi ben Kisma képtelen volt elhagyni tanítványait, egyszerűen ők voltak az ő lelke. Nem egyszerűen csak beléjük fektetett. Annak érdekében fektetett beléjük, hogy rajtuk keresztül megkapja saját lelkét.

Reggeli lecke, 2014 augusztus 28.