2015. november 2., hétfő

A pszichológiai tanulmányok eredményeinek 70%-a téves!

Az első pszichológiai kísérlet laboratóriuma ..
A nplus1.ru/news internetes oldal tette közzé az alábbiakat: „Pszichológusok egy csoportja megpróbált megismételni 100 olyan kutatást, melyek a pszichológia legkülönbözőbb ágainak, a vezető tudományos folyóiratokban megjelent tanulmányok alapját adták. 

Csak 39%-át sikerült megismételniük a kísérleteknek úgy, hogy azok eredményei megközelítsék az eredetileg kapott eredményeket. Az értelmezhető statisztikailag szignifikáns eredmény csak a munkák 36%-ának volt.

A pszichológusok mostani projektje a pszichológiai tanulmányok hátterében megbúvó nem hiteles tudósítások, nem világos magyarázatok, és a statisztikai elemzések területén található hibák feltárására indult. Mivel a cikkeket kizárólag a legelismertebb folyóiratok tanulmányaiból válogatták, és csak azokat, amik felülvizsgálaton mentek keresztül, a tudósok úgy becsülik, hogy a pszichológiai területen készített tanulmányok akár 80%-át nem lehet reprodukálni."

Michael Laitman kommentárja: Ez természetes is, hiszen a pszichológia nem tudomány. Nem tudjuk felderíteni a belső világunkat, mert nem emelkedhetünk magunk fölé. Csak amikor felemelkedünk a fejlődés következő szintjére, a Kabbala bölcseletének tanulmányozásával, akkor értjük meg, hogy kik vagyunk, megvizsgálunk és elérünk mindent magunkról, mivel a Kabbala bölcseletének tanulása révén felfedezzük a Teremtőt, az erőt, amely megteremtett és irányít bennünket.