2015. november 5., csütörtök

A "Reshimó", ami bennünk él

A személy dolga csupán annyi, hogy minden körülmény között hozzátapadjon a Felsőbb Vezetéshez, engedje, hogy a Teremtő munkálkodjon rajta. Ezzel a hozzáállással érheti el az, hogy a Teremtő megformálja az anyagát.

Az öröm utáni vágy minden szintjén - a kövületi, a növényi, az állati és a beszélő szintjén - a Reshimók felébredése, az információs gének azok, amik támogatják és tolják előre a korrekció folyamatát, mindig előre, egy meghatározott cél felé. Ez a folyamat jelenti az összetapadást a Teremtővel, a teremtés egészével, a felsőbb vezetés forrásával.

Azonban az anyagtól további erőfeszítést szükséges, folyamatosan törekednie kell az összetapadásra a házigazdájával. Meg kell értenie azokat a cselekedeteket, amelyek őt alakítják és amelyek által elérhető a felsőbb erő, a Teremtő.

A természet egésze csak az ember számára lett készítve, annak érdekében, hogy az előbbieket elérhesse. Az emberben a létezés mind a négy szintje megtalálható: a kövületi, növényi, állati és a beszélő szintjén. De az tény, hogy csak az emberen belüli beszélő szintje az, mely megadja számára a helyes reakciót a Teremtő cselekedeteire.

Aktiválnunk kell tehát magunkban a beszélő szintjét, hogy magunkhoz kapcsolhassuk az emberiség összes többi szintjét, ekkor a természet kövületi, növényi és állati szintje is csatlakozni fog. Hiszen a természet minden szintje megtalálható az emberen belül, azok vele együtt ereszkednek le és emelkednek fel.

Így, csak rajtunk múlik, hogy miként tekintünk a teremtés folyamatára. Azok, akik a négy állapot közül a negyedik szinten vannak, vagyis az emberen belül a beszélő szintjén, azok úgy érzik készen állnak a felemelkedésre. Egy Reshimó ébred fel bennük és kötelezi őket, hogy megvalósulhassanak. Ekkor az ember egyfajta belső törekvést, késztetést érez, ami a spiritualitás felé hajtja. A személy kényszerítve érzi magát arra, hogy letisztázza pontosan mit is kell tennie ahhoz, hogy felfedezze a házigazdáját és miként érheti el őt. Ezen a folyamaton keresztül tölti meg a Teremtő a vágyat és ad számára elégedettséget.

Minden, ami számunkra szükséges a haladáshoz csupán annyi, hogy minden egyes pillanatban leellenőrizzük: mi valóban a felsőbb irányítás kontrollja alatt vagyunk-e és a helyes irányba haladunk-e.