2015. november 22., vasárnap

Mi a különbség?

Mi a különbség a személy környezethez való viszonya, fejlődése, és a személynek a Teremtőhöz való viszonya, fejlődése között?

Nincs különbség. Bárcsak megértenénk hogy ez így van. Nincs ennél nagyobb problémánk, minthogy érezzük, hogy nincs különbség. A Teremtő a te környezeteden belüli spirituális értékelésed összessége. Ez a Teremtő. Ő az a jelenség, melyet te a kapcsolaton belül fedezel fel. Szóval mondom nektek, hogy ez a probléma, mivel a Teremtővel kapcsolatban ha ti eltávolodtok a környezettől azt mondván, "Nos ezt érdemes megtenni, Ő az aki ezt meghatározza, és én Vele vagyok", akkor önző módon akartok Vele kapcsolódni. Ha mindez a környezetem keresztül történik, akkor ott van az, ahol az egódat adakozássá kell átváltoztatnod. De az sehol sem látható a környezeten kívül. Ez az egyetlen buktató, fal előttünk. Reménykedjünk, hogy elkezdjük ennek áttörését a kongresszus során.

Mi a leghasznosabb ahhoz hogy áttörjünk ezen az akadályon?

A személy csak azt képes adni, aminek adására felkészült, de ha mindenki ad, akkor semmi probléma, mivel mindenki kap mindenkitől, és készen áll arra hogy lenullázza magát. Ez befolyásol mindenkit. Amennyiben készen állok arra hogy beadjak mindent amire képes vagyok a kapcsolatba, és mindenki ugyanezt teszi, akkor ez megtörténik majd. Akkor ezt felfedezzük egy pár percen, órán belül. Ez valóban így van, ez felfedezhető, ez a Következő Világ, minden ebben található. Röviden kár hogy ez a fal még mindig előttünk áll.

Reggeli lecke, 2014 szeptember 4.