2016. május 7., szombat

A Kabbala elmagyarázza az anyag megjelenését, az Univerzumot és az emberiséget

Kérdés: Hogyan jelent meg az anyag, és honnan képződött? Amennyiben Darwin elmélete hibás, akkor hogyan magyarázza a különböző fajok megjelenését, főként az emberiségét?

Dr. Michael Laitman válasza: A anyag azáltal keletkezett, hogy a Felső Fény egyetlen szikrája robbanásszerűen behatolt a mi világunkba. A fizikában azt hívják az ősrobbanásnak. Mindez körülbelül 15 milliárd évvel ezelőtt történt. A “Tíz Szfira Tanulmánya”, a “Zohár Könyve”, és “Az Élet Fája”, melyet több száz éve írtak, elmagyarázza, hogyan erednek az alsóbb szintek a felsőbb szintekről.

A Felső Fénynek ez a szikrája tartalmazza az összes információt a felülről lefelé való leereszkedésről, és az ősrobbanás után folytatta fejlődését, és realizálta ezt az információt. Ez a szikra alakította ki az Univerzumot, és az emberi lényt, amelynek az a célja, hogy elérje azt az állapotot, ahonnan a szikra érkezett. Az embernek mindezt a fejlődése, és a 125 spirituális szinten keresztül történő felemelkedése révén kell elérnie, az önzőségből az adakozás és szeretet tulajdonságához, és a felebarátja iránt érzett szeretethez.