2016. május 15., vasárnap

Az élet játékszabályai megváltoztak

Manapság már a bankárok, és gazdasági vezetők is megállapítják, hogy hiányzik a közöttünk levő megfelelő kapcsolat. 

Rendelkezünk természeti forrásokkal és iparral, nyomtattunk elég bankjegyet, és még a vágyunk is megvan – mindenünk megvan! Csak egy dolog hiányzik: az a képesség, hogy létrehozzuk a megfelelő kapcsolatot mindezek között.

Hirtelen minden megszűnt működni, annak ellenére, hogy mindenből megfelelő mennyiség van a világban: repülőgépek, autók, gyárak, bankok, élelem, mindegy mit említünk. Szóval, akkor miért nem működik a rendszer?

Azért nem működik, mert nem tudjuk, hogyan kapcsoljuk össze az alkotóelemeket! De nem voltunk képesek mindezt azelőtt megtenni? De képesek voltunk, csak most olyan helyzetben vagyunk, mintha valaki “kívülről” megnyomott volna egy gombot, és az eddigi kapcsolatok megszűntek megfelelően működni. Új kapcsolatokra van szükség. Mindez olyan mint a “Monopoly” játék, ahol a játékszabályok megváltoztak, és nekünk meg kell tanulnunk az új szabályokat. Ez egy új program, amelyet manapság fedezünk fel az univerzális kapcsolatok formájában.

Az egész emberiség hamarosan érzéketlennek, megfagyottnak érzi majd magát, és ez a mozdulatlanság addig fokozódik majd, amíg az utolsó csepp levegő is kimegy a kerekekből, és az egész masina teljesen leáll. Ez addig fog tartani, amíg meg nem találjuk a megfelelő kapcsolatokat.

A megfelelő kapcsolat azt jelenti, hogy úgy kell viselkedjünk, mint egy globális társadalom, egy “kis falu", ahol mindenki mindenki más érdekeivel törődik. És ez csak a felebarát iránti szereteten keresztül lehetséges. Szóval, amíg nem követjük a “szeresd felebarátodat, mint saját magad” programját, nem leszünk képesek a rendszert működésbe hozni. Háborúkat kezdhetünk egymás ellen, tehetünk bármi mást – semmi nem fog segíteni. A probléma egyszerűen az, hogy a közöttünk levő kapcsolatok törtek szét, és semmi más teendőnk nincsen, mint az, hogy egységre lépjünk, önzőségünk fölé emelkedve. Ez az egyetlen dolog mely segíthet.