2015. július 9., csütörtök

Hogyan formáljuk át a megszerzés vágyát adakozássá

Amennyiben meg akarom változtatni a megszerzés iránti vágyamat és éppen azzal ellenkezőt szeretnék elérni, akkor lehetséges az, hogy az egység kongresszus rövid ideje alatt mindezt elérjem?

Írva van, hogy "Meg tudod venni világodat egy óra alatt." - mondja Rav Laitman. - Ki nem akarná mindezt? Kérdezem tőled, ha én számolom azokat az állapotokat, amin már eddig keresztül mentem, miért nem haladtam mindezen keresztül még gyorsabban? 

Elméletileg lehetséges, azonban mindenkinek meg van a maga tempója, a saját haladási sebessége, a terve, amin végig kell haladnia. Mindez a saját választásunk függvénye, a mi döntésünk, hogy meghatározzuk a sebességet.

Tehát, amennyiben valaki alaposan felkészül a kongresszusra, és a kijelölt úton haladva valóban fel akarja fedezni a Teremtőt, akkor képes arra, hogy felkészültsége révén elérje a kinyilatkoztatást. A helye a kinyilatkoztatásnak egy másik személy között van, ugyanis a Teremtő közöttünk tárul fel, a közöttünk lévő kapcsolatokban.

A kölcsönös adakozási állapotban, amelyet mi alkotunk meg magunk között, Ő meg fog jelenni számunkra, ez bizonyos. A kongresszus alkalmával mi mindannyian erőfeszítéseket teszünk, mind akaraterőnk által, mind energiában egy időben, ahol mindenki meg akarja mutatni a másiknak mennyire is fontosnak tartja a Teremtő kinyilatkoztatását. Ez az adakozás ereje hozza el számunkra a formaegyezést, amennyire az csak lehetséges.

Diák hozzászólása: Adnom kell a személyes benyomásaimból, azonosulnom kell azokkal, akik még csak első ízben jönnek a kongresszusra. Ez egy rendkívüli esemény és gondolom mindenki nevében mondom azt, mikor kijelentem, hogy nagyon igyekszünk elmerülni a légkör hangulatában, feloldódni abban, mindez egy nagyon különleges élmény, szinte lehetetlen szavakkal leírni. Mindazt, amit tanulunk a leckéken, gyakorlatban tanulmányozunk, hirtelen érezni kezdjük. Nagyon különleges élmény.

Azonban a felkészülés alatt, valamint a kongresszus alatt, amikor a barátok között vagyunk, melyik az a legfontosabb szándék, melybe kapaszkodunk kell?

Dr. Laitman válasza: Mi minden alkalommal a helyes szándékról tanulunk. Vagyis nekünk abba az állapotba kell kerülnünk, ahol felül tudunk emelkedni a megszerzés iránti vágyunkon, és éreznünk kell a barátainkat, akik rajtunk kívül állnak. A műhelymunkák helyes ábrázolása az (lásd a képen), ahol mindannyian össze vagyunk kapcsolódva, körben, egy középpont körül. Mindannyian a középpont felé fordulunk, az egó ezen kívül marad. Ez a módja annak, ahogy ezt le tudjuk írni. A pontok azok a pontok, amik a szívben vannak. Középen pedig egy összefogó, szilárd vágy, miben mi felfedezhetjük a Teremtő kinyilatkoztatását. Ez az, amit el kell érnünk.