2022. október 7., péntek

Néhány részlet a spirituális világ képéről

Kérdés: Le tudnád írni néhány szóban, mire számíthatsz a spirituális világban?



Válasz: Lehetetlen szavakkal leírni a spirituális világ érzését. Hogyan adható át a végtelenség érzése, az idő fölé emelkedés - amikor két ellentétes pólus összekapcsolódik, és a múlt, a jelen és a jövő egy pontban egyesül egy olyan ember számára, aki a világot csak jelenlegi testi érzékszervei alapján érzékeli?


Ha egy millimétert változtatsz a látószögedben ebben a térben, egy teljesen más világot fogsz látni. Ha még egy milliméterrel megváltoztatod, megint egy másik új világot látsz majd. Minden attól függ, hogy milyen pozícióban vagy az Ein Sof (Végtelenség) világával kapcsolatban. Magad választod ki a látószöget, és akkor azonnal feltárul előtted egy végtelen valóság újabb szakasza.


Ezt azonban lehetetlen megmagyarázni, mivel ezek a képek nem tartalmazzák a nálunk megszokott vizuális képeket. Meg lehet tanítani az embert a spirituális mechanikára, elmagyarázni, hogyan megy végbe az egyik állapotból a másikba való átmenet, és hogyan kell végrehajtani a különböző cselekedeteket, de lehetetlen átadni, mit fog érezni akkor. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, fel kell készülnie egy spirituális érzésre.


Minden spirituális szinten létezik az elme kitágulása és egy kivételes érzés, ami semmihez sem hasonlítható ezen a világon. Ezt nem lehet kifejezni, még zenében és színekben sem.


Bármennyire is igyekeztek ezt megközelíteni a művészek a festészet történetének késői szakaszaiban, az impresszionizmusban, ez az egész folyam megállt, zsákutcába jutott. Az embernek nincs más eszköze a belső világának kifejezésére.


Forrás : https://laitman.com/2012/09/several-details-about-the-picture-of-the-spiritual-world/#gsc.tab=0