2022. október 18., kedd

A spirituális világ - a minőségek - tulajdonságok világa !

A Teremtő nem személyiség. Tilos bármit is elképzelni az anyagtalan spirituális világban. Ez a tulajdonságok világa, a szó jelenlegi értelmezése szerint még csak nem is az erők világa.

Ma, amikor egy erőre gondolunk, fizikai erőket képzelünk el. És ezzel egyelőre nem vitatkozom. Nem szeretném korrigálni a spiritualitással való ilyen fokú viszonyt, mert legalább bizonyos érzést ad a területről.

Elképzelünk egy mezőt, annak intenzitását, jellemzőit, valamint erejének a távolság négyzetével arányos csökkenését vagy növekedését. Így bővül minden fizikai mező. Ez lehetőséget ad arra, hogy legalább olyasvalamivel működjünk, ami a természetben és a technológiában körülöttünk létezik. Ezért a spirituális erőket és a spirituális mezőt egyelőre így tudjuk elképzelni.

De általában a spirituális mező egy minőség, egy tulajdonság. Még csak nem is erő.

Azt mondjuk azonban, hogy a „megszerzés ereje”, az „adakozás ereje”, „ütközés”, „kapcsolódás ütés közben” stb. Más szóval, erőkről beszélünk. De utólag azt fogjuk érezni, hogy egyszerűen csak két tulajdonság van így kölcsönhatásban egymással: a Teremtő tulajdonsága és a vele ellentétes, az Ő által teremtett teremtményé. Kölcsönhatásba lépnek, hogy közöttük, e két tulajdonság között az ember, a tudat keletkezzen. Tudat/tudatosság - ez az, ami az ember.

És ha a mi világunk anyagáról van szó, bármelyik kvantumfizikus azt fogja mondani, hogy nincs anyag, még csak elemi részecskék sem. Minden összemosódik, felhővé változik, eltűnik a semmiben, és szétterül, mint a cápabőr. Nincs értelme erről beszélni, nincsenek erők, semmi, csak ködös felhőzet a helyén, ami korábban részecskékként jelentek meg, minden helyen egyidejűleg létezik. Vagyis a fizikusok közelednek a fizikai világ határához.

Ezért nem lehet valami képletes dologról beszélni. Ellenkezőleg, eljutunk odáig, hogy minden későbbi, spirituálisnak, azaz egoista felettinek nevezett elérésünk nem képletes, hanem minőségi lesz.

Például egy kutya illatfoltoknak tekinti a világot. És a világot nem ábrákként vagy képekként fogjuk felfogni, hanem különféle tulajdonságok formájában: nagyobb egoizmus, kisebb egoizmus, nagyobb adakozás, kisebb adakozás, interakció ütés közben, behatolás stb. Csak minőségek! Ez a felső világ. És magunkat is a tulajdonságok formájában fogjuk érzékelni.

Még ma is az ember lényegét szeretnéd látni, és nem a testét.

Forrás : https://laitman.com/2012/06/the-spiritual-world-the-world-of-qualities/#gsc.tab=0