2016. július 2., szombat

Integrálódni a Teremtés Programjával

"Egyetlenegy probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen az keletkezett."
                                                 
Albert Einstein


"A Tudomány sosem képes a Természet végső rejtélyeit megoldani, mivel a rejtélynek mi magunk is részei vagyunk."

Max Planck


Kérdés: Létezik a "magasabb intelligencia", vagy "Teremtő" fogalma?

Dr. Michael Laitman válasza: Természetesen. Még ha csillagászokkal, vagy fizikusokkal beszél is, azt fogják megerősíteni, hogy létezik egy magasabb intelligencia, egy magasabb program. „A csillagászok azt mondják, hogy a világegyetem egy gondolat, de mi nem érzékeljük. Nem értjük, de így nyilvánul meg. Minden, ami létezik körülöttünk, az a teremtés gondolatának megvalósítása, az Istené, a Teremtőé. Ez a természet.

Kérdés: Sokan látták a Mátrix című filmet, amiben ugyancsak egy program van, és minden ezen belül épül fel.

Dr. Michael Laitman válasza: Részben, ez az igazság. Az emberiség feltevései helyesek, de a Kabbala bölcselete arról beszél, hogy hogyan kell megvalósítani mindezt. A mi szerepünk az, hogy belépjünk ebbe a programba, érzékeljük a benne elfoglalt helyünket, és irányítsuk a sorsunkat. Ez azért van, mert van egy hely mindenkinek, ami kifejezetten a számára készült. A sorsomon keresztül irányítom a világot, a természet programjába való belépéssel kifejezetten fejlesztem azt, és nem tudom elpusztítani ezt a világot, a magasabb rendszerbe való beintegrálódással csak jobbá tudom tenni azt.

Kérdés: Nem számol azzal, hogy veszélyes lehet, ha romboló szándékkal rendelkező emberek csatlakoznak, és irányítják a világot?

Dr. Michael Laitman válasza: Pontosan ez az ötlet. Ők nem lesznek képesek csatlakozni! Általános szabályok, világos és pontos korlátozások vannak érvényben. Amikor teljesen belép az irányítás rendszerébe, akkor szerves részévé válik, ami azt jelenti, hogy a személy megszűnik gazember lenni. Nincs lehetősége itt semmit károsítani. Mindenki jöjjön!


A 2015. szeptember 9.-i Kabbala leckéből