2024. március 7., csütörtök

A hatodik érzéket használva úgy érzékelünk, mint a Teremtő !


Kérdések, amiket a spiritualitás érzékelésével kapcsolatban kaptam:

Kérdés: 

Teljesen meg vagyok győződve arról, ahogy a Kabbala mindent megmagyaráz – a teremtést, az életet és mindennek a végét. De szívem mélyén érzem, hogy szükségem van valami kézzelfoghatóra, valamire, amit a hétköznapi öt érzékszervemmel érzékelhetek, valamiféle nyomra, jelre vagy csodára. Tudom, hogy a Kabbala nem így működik, és úgy érzem, durva és tudatlan dolog ilyesmire vágyni, és nem szabad megtennem. Mit tanácsolsz ilyen gondolatokkal és vágyakkal?
 

Válaszom: 

Egyre jobban eltávolodsz ettől a vágytól, mert elkezded megérteni, hogy a spiritualitást máshogyan lehet elérni – benned. Tulajdonképpen a világunkat, minden testi dolgot csak magadban észlelsz. Rajtad kívül semmi sem létezik. Fokozatosan kezditek ezt felismerni, olyan mértékben, hogy a lelkek világát, a Teremtőt, párhuzamosan e világról alkotott felfogásotokkal fogjátok érzékelni.

Semmit sem szabad erőszakkal tenni, csak magadat kell belefoglaltatnod a csoportba. Ezután a csoporttól kapott vágyak vonzzák a Felső Fényt, amely megváltoztat téged, és olyanná tesz, amilyennek lenned kell, a beavatkozásod nélkül.


Kérdés: 

Amikor a hatodik érzékről beszélünk, akkor nem csak egy „hatodik” érzékre gondolunk a másik öt mellett, hanem öt olyan új érzékre, amelyek párhuzamosan léteznek a már meglévőkkel, és ezektől eltérően működnek?


Válaszom: 

Ez egy újfajta érzékelés, amely öt részből áll (Ketertől Malchutig az Ohr Hozerrel). Ezt „léleknek” hívják, és úgy érzékel, mint a Teremtő, az adakozás minőségén belül, a Visszavert Fényben. Természetesen ez nem csak egy plusz érzék, ahogy néha mondom, nehogy elriasszam a kezdőket.


Miután az ember elnyeri az érzékelési képességet a Visszavert Fényben, az adakozásban, az öt testi érzékszervével is másképp kezd érzékelni, új kapcsolatokat és összefüggéseket észlel az erők, tárgyak és cselekvések között. Emellett mindig megőrzi a képességét, hogy leereszkedjen a szokásos érzékelésbe, hogy olyan legyen, mint egy hétköznapi ember, hogy megértse őt.