2024. február 17., szombat

Az egész világnak meg kell tanulnia a globális világ új szabályait !

Egy kérdés, amit kaptam: Jelenleg vannak helyi Kabbala-tanfolyamok, amelyeket Bnei Baruch tart, és Izrael egész területén indulnak. Kinek ajánlaná ezeket a leckéket?

Válaszom: Itt nincsenek korlátozások. Az egoizmus olyan magas szintre nőtt, hogy az egész világnak tanulmányoznia kell a Kabbalát. Baal HaSulam azt írja a „Nemzet” című újságban, hogy mindannyiunknak le kell ülnünk az iskolapadba, és tanulnunk kell.

Ha nem ismerjük kapcsolataink új rendszerét (a „Kölcsönös Garancia”-t) a mai világban – az nagy veszélybe sodor bennünket. És ezt mi okozzuk, mert nem tudjuk, hogyan viselkedjünk megfelelően. Tanulmányoznunk kell az új, globális világ szabályait és törvényeit, nehogy óriási károkat okozzunk magunknak.

Ezért kell mindannyiunknak oktatnunk magunkat. A Bnei Baruch által tartott Kabbala kurzusok olyan cikkekre és egyéb anyagokra összpontosítanak, amelyek segítenek minden embernek megtalálni a helyét ebben az életben, megérteni a világot és saját helyét benne, feltárni, mit várnak el tőle, és hogyan tudja a legjobban megvalósítani magát az új körülmények között.

Még ha az anyag elméletinek és életünktől elszakadtnak tűnik is, a valóságban az anyag különleges, tartalmazza azt a Fényt, amely visszavezeti az embert a Forráshoz. Más szóval, az anyagok tartalmazzák azt az erőt, amely korrigál minket. Minden, amit ezeken a kurzusokon tanulunk, szükséges a világ megértéséhez és a belső korrekciók végrehajtásához.

Ezért mindenkinek nagyon ajánlom ezeket a tanfolyamokat. És ha néhány tucat ember él egy adott helyen, aki ott szeretne tanulni, akkor hajlandóak vagyunk oda menni, hogy tanfolyamot tartsunk. Nagyon reméljük, hogy ezek az erőfeszítések hozzásegítik, hogy a világ a helyes irányba mozduljon el.

Forrás : https://laitman.com/2009/04/the-whole-world-must-learn-about-the-new-rules-of-the-global-world