2023. december 31., vasárnap

Definíció szerint nem érthetjük meg egymást !

Helyes definíciók nélkül nincs közös nyelv. Látszólag ugyanazokat a szavakat használjuk, de minden szónak teljesen más jelentése van számunkra. Tegyük fel, hogy elkezdtünk idegen nyelvet tanítani valakinek, de tetszőleges definíciókat adtunk a szavakra. Tanítványunk elkezdett beszélni valakivel, és egyikük sem értené meg a másikat. A tudósok és filozófusok hétköznapi emberként nem értik a Kabbalistákat.


Általában ez a probléma minden emberi kapcsolattal, mert mindannyiunknak megvan a saját definíciója a szavakra. Általában ezek a különbségek nem szignifikánsak, de ennek ellenére ezért olyan nehéz kommunikálni egymással.

 

Általában ez a probléma minden emberi kapcsolattal, mert mindannyiunknak megvan a saját definíciója a szavakra. Általában ezek a különbségek nem jelentősek, de ennek ellenére ezért olyan nehéz kommunikálni egymással.

 

Ami a tudományban és filozófiában elfogadott definíciók és a Kabbala bölcsessége közötti különbségeket illeti  , egyáltalán nem érthető. Az embereknek úgy tűnik, hogy már tudják, mi a spirituális világ és a  Teremtő  . Az emberek úgy érzik, hogy nincs szükségük arra, hogy megváltoztassák magukat ahhoz, hogy érzékszerveikben elérjék Őt. Nem értik, hogy egoista vágyaikban az egész világot észlelik, és hogy a spirituális észlelésnek hasonlóságra van szüksége ahhoz, amit tanulmányoznak.

 

Ami a tudományban és filozófiában elfogadott definíciók és a Kabbala bölcsessége közötti különbségeket illeti, egyáltalán nincs megértés. Az embereknek úgy tűnik, hogy már tudják, mi a spirituális világ és a Teremtő. Az emberek úgy érzik, hogy nincs szükségük arra, hogy megváltoztassák magukat ahhoz, hogy érzékszerveikben elérjék Őt. Nem értik, hogy az egész világot  egoista vágyaikban észlelik, és hogy a spirituális észlelésnek a hasonlóság elérésére van szüksége azzal, amit tanulmányoznak.

 

Amíg itt nem jutunk el a közös nevezőre, nem lehet beszélni. Értelemszerűen nem értjük egymást. A tudósok okos emberek, de sajnos különböző definíciókat használnak.

 

Amíg itt nem jutunk el a közös nevezőre, lehetetlen beszélni. Értelemszerűen nem értjük egymást. A tudósok okos emberek, de sajnos különböző definíciókat használnak.

 

A Kabbala kimondja, hogy a  valóság érzékelése  az embertől függ, tulajdonságaitól, legyen az egoista vagy altruista. A valóság egészét magunkban érzékeljük; kívül semmi sem létezik. Minden relatív.

 

A Kabbala kimondja, hogy a valóság érzékelése az embertől függ, tulajdonságaitól, legyen az egoista vagy altruista. A valóság egészét magunkban érzékeljük; kívül semmi sem létezik. Minden relatív.

 

A tudósok nehezen tudnak ezzel egyetérteni. Tanulmányaik előtt nincsenek ilyen előzetes feltételezéseik; nincs rájuk szükségük. A tudomány mindent az egoista vágyon belül vizsgál, és nem lép ki ezen a határon. Ezért nem érzékenyek az ilyen finomságokra, mivel a vágy belsejében vannak, annak mérete és tulajdonságai szerint.

 

A tudósok nehezen tudnak ezzel egyetérteni. Tanulmányaik előtt nincsenek ilyen előzetes feltételezéseik; nincs rájuk szükségük. A tudomány mindent az egoista vágyon belül vizsgál, és nem lép ki ezen a határon. Ezért nem érzékenyek az ilyen finomságokra, mivel a vágy belsejében vannak, annak mérete és tulajdonságai szerint.

 

Ráadásul számukra már minden nyilvánvaló. Egy kis szobában vannak, és csak abban tanulnak dolgokat. Azt mondhatod: „De én a szomszéd szobában tanulok dolgokat. Az ember kijöhet abból a szobából egy másikba, és ott tanulmányozhatja a dolgokat. De értetlenül állnak: "Van másik szoba?" Nincs szükség, megértés vagy felfogás, hogy ilyesmi létezhet. Ezért tartják a Kabbalát olyan filozófiának, amely állítólag elszakadt a valóságtól. Számukra a tudomány, a tanulmányok és a tények csak itt vannak a mi világunkban.

 

Ráadásul számukra már minden nyilvánvaló. Egy kis szobában vannak, és csak abban tanulnak dolgokat. Azt mondhatod: „De én a szomszéd szobában tanulok dolgokat. Az ember kijöhet abból a szobából egy másikba, és ott tanulmányozhatja a dolgokat. De értetlenül állnak előtte: "Van másik szoba?" Nincs szükségük, megértésük vagy felfogásuk arról, hogy ilyesmi létezhet. Ezért tartják a Kabbalát olyan filozófiának, amely állítólag elszakad a valóságtól. Számukra a tudomány, a tanulmányok és a tények csak itt vannak a mi világunkban.

 

Más szóval, az ember fejlődése során még nem érzékelte, hogy létezik magasabb valóság annál, amelyet korlátozott érzékelési szerveinkkel érzékelünk. Ehhez szükség van a megfelelő belső tulajdonságokra, a spirituális gén ( Reshimo , reminiszcencia) személyén belüli kinyilatkoztatására, hogy elkezdjen egyetérteni, elfogadni és átérezni az ilyen meghatározásokat.

 

Más szóval, az ember fejlődése során még nem érzékelte, hogy létezik magasabb valóság annál, amelyet korlátozott érzékszerveinkkel érzékelünk. Ehhez szükség van a megfelelő belső tulajdonságokra, a spirituális gén (Reshimo, emlék) személyén belüli feltárására, hogy az ilyen definíciókkal elkezdjen egyetérteni, elfogadni, átérezni.

 

A valóságban itt csak az ütések segítenek. A  Fény  újra és újra eltalálja a vágyat, hagyja, hogy az ember érezze, hogyan hányódik fel és alá. Így apránként kezdi felfogni, hogy ilyesmi valóban létezhet.

 

A valóságban itt csak a csapások segítenek. A Fény újra és újra eltalálja a vágyat, hagyja, hogy az ember érezze, hogyan fel és alá hánykolódik. Így apránként kezdi felfogni, hogy ilyesmi valóban létezhet.