2024. január 8., hétfő

Ez a világ a spirituális kifejezések szótára !

Honnan származnak ennek a világnak a szavai?

Miért van az, hogy egy földművelő aki Jeruzsálem közelében élt, rátekintett az Olivák Hegyére és így nevezte azt el? Mindez azért van mert úgy gondolta, hogy ez a név illik rá. A vágy benne a természet által ébredt fel, és a természet Felülről származik.

Azaz semmi véletlenszerű nem történik világunkban a szavakban, azok mind Felülről érkeznek. Ezért van az hogy Kabbalisták képesek azokat felhasználni a spirituális gyökerek leírására, melyet az “Ágak nyelvezetének” nevezünk. és amikor magunkhoz vesszük ennek a világnak a szavait, és elmagyarázzuk mi rejtőzik mögöttük a spirituális gyökerüknek megfelelően, mi képesek vagyunk meglátni a két világ közötti különbséget. Ez az ahogy mi felfedezzük mi áll közöttünk és a spiritulis világok között.

Egy kő ebből a világból, és egy kő a spirituális világban, egy fa ebből a világból, és egy fa a spirituális világban, egy férfi, egy nő, egy gyermek, tűz, víz, ez az ahogy mi tanulmányozzuk a világok közötti különbséget, és azt a formát melyet el kell érnünk.

Azonban az ágak nyelvezete az nem az egyszerű embereknek lett szánva, hanem már azok számára akik érzékelik a spirituális világot. Csak azok képesek megérteni mi is történik az ág és a gyökér között, és ők egymásnak adják át a tudást ezen nyelv felhasználásával. Amikor az egyik Kabbalista leír egy bizonyos kapcsolatot a spirituális világban található gyökerek között, és ezt a tudást át akarja adni egy másiknak, ő azt az ágak nyelvezetén keresztül teszi.

Egyenlőre mi még nem beszéljük ezt a nyelvet, hanem a beszélt nyelvet használjuk. Amikor mi elkezdjük érzékelni a spirituális világot, akkor tanárunk szavait hallgatva, aki nekünk a spirituális világról beszél, mi megértjük majd mit is ért azalatt. Vagy ő olyan módon tanít minket mint ahogy kisgyermekeket szokás, akinek szavakat tanítanak.

Képzeljük el, hogy mi egy spirituális szinten vagyunk együtt tanárunkkal, és ő egy bizonyos jelenségre mutat, és elmondja annak mi a neve. Látván a spirituális jelenséget, és maghallva annak nevét mi képesek vagyunk a kettőt összekötni egymással, képesek vagyunk ennek a világnak a szavát a spirituális tárgyhoz kötni. Ezt hívjuk az ágak nyelvezete tanulásának. Az újszülött a spirituális világban ugyanúgy tanulja meg az ágak nyelvezetét, mint ahogy az újszülött mi világunkban tanulja a földi nyelvezetet. és mi később képesek leszünk tanárunkkal társalogni, rendelkezünk majd egy aktív szótárral.


Forrás : https://laitman.com/2011/02/this-world-is-a-dictionary-of-spiritual-terms/#gsc.tab=0