2017. február 2., csütörtök

Leggyakoribb kérdések a Kabbaláról - 3 . rész

Mi a spiritualitás és honnan ered a Kabbala?

A kabbalista bölcsek azt mondják, hogy a spiritualitás az, ami megteremti és gondoskodik az élet minden területéről, ezért a spiritualitás az úgynevezett "adakozás minősége." Ahhoz, hogy tudjuk, mi a spiritualitás, olyanná kell válnunk, mint az adakozás minősége, és akkor tudjuk és értjük majd meg, hogy mi a spiritualitás.

Sőt mi több, ne fogadjuk el szó nélkül, amit a kabbalisták mondanak: mindent meg kell vizsgálni és meg kell erősíteni. Annak érdekében, hogy ezt megtehessük, félre kell tennünk a véleményünket és feltevéseinket és alkalmaznunk kell a kabbalisták módszerét, csakúgy mint bármely tudományban, és látnunk kell, hogy egyáltalán az működik-e vagy sem. [Forrás: "A hit." Video.]

5772 évvel ezelőtt élt egy ember, aki az első emberi lény volt, aki feltette magának a kérdést: "Mi folyik a világban? Honnan származik, és miért jött létre? Ki a "főnök", aki irányítja ezt a világot? Miért forog Őkörülötte és Vele együtt? "

Ennek az embernek a neve Ádám volt. Azáltal, hogy feltette ezeket a kérdéseket, megpróbálta megoldani ezt a rejtélyt, és nem csak feltárni akarta a "titkot", hanem egy könyvet is írt erről Raziel Angyal (A Titkos Angyal) címmel, ami azt jelenti, hogy a "titkos erő", mivel az "angyal" jelentése: "erő". Ebből a könyvből látjuk, hogy pontosan mit ért el, mit érezett, látott és, hogy mit írt le az allegorikus történeteiben.

Adam a kabbalisták egész univerzumának volt a kezdete, akik a spiritualitást példátlan és izgalmas módon írták le. Mi is ugyanazt érezzük, miközben a könyveiket olvassuk, mert a magasabb természet megváltoztathatatlan. Ez azt jelenti, hogy ma, a modern kabbalisták, akik felfedezik a természet rendszerét, és azok is akik 500, 1000, 1500, vagy akár 5500 évvel ezelőtt éltek (mint Adam) ugyanazt a jelenséget írják le: az egyetlen, és csak egyedüli erőt, ami leereszkedik sok al-erőre oszlik, amik befolyásolnak bennünket, és meghatározzák mindent, ami velünk történik. Ez az a tudomány, amit úgy nevezünk, hogy "Kabbala".