2022. február 28., hétfő

A szeretet mások vágyainak beteljesülése

 

Kérdés: Miért használják a kabbalisták állandóan a „szeretet” szót?

Válasz: A mi anyagunk és az egész természet anyaga a vágy. A szeretet kölcsönös kielégülés, amikor én kielégítem a vágyaidat, te pedig az enyémet, és csak ennek az állapotnak köszönhetően kapcsolódnak össze pluszaink és mínuszaink, és egyetlen spirituális testté, egyetlen vággyá válunk.

Kérdés: Ha a „szeretet” helyett azt mondom, hogy „a vonzás ereje”, akkor ez helyes?

Válasz: Mondd azt, hogy „a gravitáció, az egység vagy a kapcsolat ereje”.

Megjegyzés: Végtére is, a „szeresd felebarátodat” és a „szeresd felebarátodat, mint önmagadat” kifejezések használatát túlzásba vitték, és annyira összezavarnak bennünket.

Megjegyzésem: Én értem. Emlékszem, én is belebotlottam ebbe. Most már nem tudom elképzelni, hogy valami érzéki vonzalom a szeretet szinonimája. Hiszen ezek állati ösztönök.

Kérdés: A Kabbala módszere az emberek közötti helyes kapcsolat megteremtéséből áll. Ezen keresztül, ahogy Baal HaSulam írja, energiát hívunk elő azokból az állapotokból, amelyekben korábban voltunk. Az energia hatni kezd ránk, és ugyanúgy összehoz minket, ahogyan egykor a molekulák összeálltak. Csak az ő közeledésük öntudatlan volt ó, nekünk pedig mindent tudatosan kell tennünk

Mi ez a cselekvés, hogy közelebb kerülj másokhoz? Mit tehetünk?

Válasz: Fel kell ismernünk mások vágyait, és meg kell próbálnunk azokat kitölteni, és nekik is ezt kell tenniük a te vágyaiddal.

Talán valahogy képesek leszünk érezni mások vágyait, bár ez nagyon nehéz. Fogalmunk sincs, hogyan tegyük ezt valójában. Ha ki akarjuk tölteni őket, akkor kezdjük érezni, hogy egoizmusunk mennyire ellensúlyozza ezt. Ezután meg kell küzdenünk önmagunkkal, magunkat mások alá kell helyeznünk, és ez már spirituális cselekvés.

Kérdés: Hogyan fogom kitölteni mások vágyait, ha még a saját vágyaimat sem tudom kitölteni?

Válasz: Nem kell. Hagyd békén a vágyaid, és töltsd ki másokét. Akkor meglátod, hogy csak így tudod kitölteni magad.

Kérdés: De sok vágyuk van, nem csak azzal leszek elfoglalva, hogy kitöltsem őket egész nap.

Válasz: Ez azt jelenti, hogy egész nap azzal leszel elfoglalva, hogy kitöltsd magad. Csak másokon keresztül tudod kiölteni magad. Ezért egyre feldúltabb az emberiség.

Megjegyzés: Igen, de én nem így érzem. Nem szívesen töltöm ki őket. Csak ha szeretek valakit, akkor igen.

Megjegyzésem: Ezért követelned kell, hogy szeresd őket. Ez már meghaladja az önzést.

Forrás : https://laitman.com/2019/09/love-is-the-fulfillment-of-others-desires/