2022. január 8., szombat

Haladásunk mérése !


 Kérdés:

Minden tanulmányban van egy haladási folyamat. Hogyan értékelhetem a Kabbala tanulmányozása terén elért haladásomat?

 

 

Válasz:

A Kabbalában való fejlődése az, amikor az ember közelebbről eléri az anyagot, és elkezd azonosulni azzal, amit az őt körülvevő világban tanulmányoz.

 

 

Kezd átlátni a világ erőinek rendszerén, amelyek ezt a világot és őt irányítják. Ezt az irányítási rendszert általános léleknek nevezik.

 

 

Az ember kezdi felismerni, hogyan hathat a rendszerre, hogy a rendszer, hogyan reagál a tetteire és hogyan hat rá. Ezt az egész ciklust tanulmányozza – az erők működtetését és a visszajelzések fogadását. Lényegében ez az egész életünk.

 

 

Így juthatunk közelebb a célhoz a jó értelemben és nem a szenvedés útján. Végtére is, amit most érzünk életünkben, az azoknak az erőknek a működése, amelyek arra késztetnek bennünket, hogy a lehető leggyorsabban felismerjük az irányítási rendszert, hogy végül annak részévé váljunk, és elkezdjük úgy irányítani saját életünket, hogy ne legyenek ilyen gondok és szenvedések minden nap.

 

 

Minden csak rajtunk múlik! 



Pontosan azért van szabad választásunk, mert birtokunkban van a Kabbala bölcsessége. Miután egy személy felismeri és eléri az irányítási rendszert, látja állapotait előző és jövőbeli inkarnációi során. Az egész utat látja minden korrekció végéig. Az élete megtelik jelentéssel.

 

 

Kérdés:

Hogyan befolyásolja ez a mindennapi életemet?

 

 

Válasz:

Abban a pillanatban, amikor ráébredsz, hogyan töltheted ki életedet egy adott pillanatban belső tartalommal, lényegtelenné válik, hogy mit teszel a testi életedben. Azonnal kezded úgy érezni, hogy van tennivalód az életben; életed minden percében kapsz valami felbecsülhetetlen értéket.

 

 

 

forrás :  https://laitman.com/2015/11/measuring-our-progress/