2022. január 21., péntek

Az agy : A tudomány számára hozzáférhetetlen titok

 Kérdés:

A jelenlegi tanulmányok azt mutatják, hogy az agy neuronjai rugalmassá válnak, amikor összekapcsolódnak. Az „anyag” ugyanaz marad, de a kölcsönös kapcsolatok megváltoznak benne. Lehetséges-e analógiát vonni az agy „anyaga” és a megszerzési vágy „anyaga” között?



Válasz:

Soha nem fogjuk tudni megérteni az agy működését a szokásos „testi” tudományos eszközökkel. Feltételezem, hogy a tudósok már megértették ezt. Az agy függ aktuális állapotától, így az ezen a területen található adatok aligha teszik lehetővé a kutatóknak, hogy statisztikai szabályokhoz jussanak, vagy valami konzisztenciát találjanak. Az agy nem csak „másfél kiló szürkeállományból áll”. Folyamatosan változik, és bár minden alkatrészének funkcióját osztályozzuk, mégis teljesen különböző funkciókat láthatnak el.

A spirituális Partzuf „fején”, ahol a döntések megszületnek, ott van a Közvetlen Fény és a Visszavert Fény, a Teremtő és a teremtett lény közötti kapcsolat. Ugyanez van az agyunkban, csak más szinten. Tehát ha nem fedezzük fel bennünk a Teremtő részt, akkor nem leszünk képesek felfedezni az agy működésének alapelveit. Ennek az az oka, hogy a kép fele alig látszik a ködben, és nem tudjuk, mi működteti.

Összességében az agyunkat egy detektorhoz, egy vevőkészülékhez hasonlíthatjuk, amely a körülöttünk lévő térből veszi a jeleket. Nincs tehát nagy jelentősége annak, hogy ettől a tértől elszakítva vizsgáljuk. Ha csak magát az agyat vizsgáljuk, és kihagyjuk a képből annak kapcsolatát az adatok forrásával, soha semmit nem fogunk tudni. Ennek az az oka, hogy agyunk valamilyen mezőből érzékeli a fontos külső információkat.

Egy meghatározott módon épülünk fel: Természetünk mozdulatlan, növényi, állati és beszélő szintre oszlik, magunkat Partzufimra, Szefirotra osztjuk, a vágy vastagsága és a Masach (szűrő) tisztasága szerint, de valójában a spiritualitásban ez mind egy, és minden egy teljesség, ahol létezünk. Ott van a múlt, a jelen és a jövő, fejlődésünk három szakasza, minden ott van.

Az agyi tevékenység olyan, mint egy befogadó vagy egy rendszeren belüli kölcsönös tevékenység, amit csak a saját adakozásom erejéig érzékelek. Azt mondhatjuk, hogy az agy az általános rendszer része. De valójában az agy, az elme az egész Ein Sof-on (Végtelenségben) van szétszórva, amit az embernek ténylegesen el kell érnie. Közben csak a darabjait érezzük.

Nem hiszem, hogy a tudomány továbbra is a régi megközelítést követné. Eljön az idő, amikor a tudósok megállnak, megváltoztatják a megközelítésüket, és elkezdenek felfedezni egy felső szintet, ahogyan a múltban az emberiség a gőzgépről a belső égésű motor használatára tért át. Az agykutatók fel akarnak majd emelkedni arra az „információs rétegre”, amely a világunk felett van. Csak onnantól folytathatják tanulmányaikat, míg a jelenlegi megközelítés nem vezet semmire.

 

Forrás : https://laitman.com/2012/07/the-brain-a-secret-that-is-inaccessible-to-science/