2020. április 13., hétfő

A koronavírus üzenetet küld nekünk:

Hetek alatt a koronavírus megállította a civilizációt. A turizmus, a szállítmányozás, a sport, a szórakozás, a kultúra, az ipar, az oktatás, a társasági élet és még az imádkozásra való képességünk is megállt. Röviden: a vírus megállította az életünket. A legtöbbünknek továbbra is van alapvető tápláléka. élelmiszere és menedéke, de még ez is kétséges, ahogy előre haladunk.   
   

Ugyanakkor a néhány hét alatt a COVID-19 a természet számos olyan aspektusát is újraindította, amelyet az emberek elnyomtak. Kínában a levegő évtizedek óta nem volt ilyen tiszta, halak úsznak Velence egykor zsúfolt csatornáin, hattyúk úsznak oly sok éves távollét után. A természet kétségkívül kivirult. Nem állt bosszút az emberiség ellen; pusztán elválasztott minket a természet többi részétől és helyreállítja a harmóniát és az egyensúlyt.   


A koronavírus üzenetet küld nekünk: Az emberi természet, amely az általunk nagyra értékelt civilizációt létrehozta, ellentétes a természet többi részével. Káros a világ többi részére, és ránk, emberekre is. A világ, amelyben élünk, a részei közötti interakció tükröződése. Míg a természet harmonikus együttműködés útján fejlődik, minket a hatalomért és az irányításért folytatott küzdelem vezet. Mint a szemtelen gyerekek, - akik várakat építenek a homokba - küzdöttünk mi is, hogy a homokvárunkat felépítsük és mindenki másét leromboljuk, amíg a dagály el nem jött, és el nem mosta azokat, hogy újrakezdhessük, de már megfelelő módon.

                                                                                  
                                                                                Dr. Michael Laitman