2018. szeptember 17., hétfő

Miért élünk ebben a világban?

Minden gyermek olyan ötéves kora körül elkezdi feltenni ezt a kérdést, és ez azért van, mert bennünk van egy Reshimo egy spirituális gén, amelyet fejleszteni kell. Ez belülről hajt bennünket. Ez a gén, ez a vágy megköveteli a beteljesítést, a választ arra a kérdésre, hogy: 

"Miért élünk?" 
"Mi az élet értelme?" 

Később elfelejtjük ezt a kérdést, és az életünk folytatása során már nem térünk vissza hozzá, mivel nincs időnk erre gondolni, és ezt haszontalan gondolatnak tekintjük. Mindazonáltal látjuk, hogy ez a kérdés állandóan felhívja a figyelmet magára különféle helyzetekben az egész életünk során, és figyelembe véve, hogy hány ember esik kétségbe, válik el, és szorul gyógyszerekre, és antidepresszánsokra látjuk, hogy mindezek ellenére ez a kérdés még mindig nagyon erős. Ez a gén a fejlődésünk vége miatt lett belénk ültetve, az evolúciónkban olyan állapotot kell elérnünk, amelyben mindannyiunkban felmerül a kérdés: 

"Miért élünk?" 
"Mi az életünk értelme?" 
"Mi a jelentése?" 

Ezt a kérdést más módon is feltehetjük: "A természet, amely annyira tökéletes és céltudatos, miért olyan embert hozott létre, aki ilyen nagy potenciállal rendelkezik, mégis válasz nélkül hagyja, hogyan építse fel az életét, és mit érjen el az életben?" Látjuk, milyen hatalmas bölcsesség látszik minden sejtben, minden testben, a köztünk lévő kapcsolatban, és látjuk, mennyi információt még fel sem fedeztünk. Azonban még a tudomány segítségével tett felfedezésünkből is látjuk, hogy milyen  csodálatos bölcsesség van rejtve mind ezen gazdag mechanizmusokban, és mégis, akik a tudomány legmagasabb csúcsán állnak, még ezekről a csúcsokról sem látnak semmilyen jelentést az életükben. Hogyan lehetséges egy ilyen dolog? Kétségtelen, hogy létezik egy célunk, de nem tudjuk, mi az, és fel kell fedeznünk azt. Tehát valaki, aki felteszi magának az élet értelmére vonatkozó kérdést, végül eléri a Kabbala bölcsességét.

                                                                                                                                                 Dr. Michael Laitman