2018. szeptember 10., hétfő

A modern tudomány az ismeretlen határán

Ma már látjuk, hogy a kutatások szintjének növelése érdekében, a tudósnak meg kell változni; egyetért majd ezzel?

Lesz választásuk? Ez nemcsak a tudósokra vonatkozik, hanem más szakemberekre is, például tanárokra vagy üzletemberekre. Mert különben az üzletemberek nem tudnak majd üzletet kötni. Ma hirtelen felfedezik, hogy nem tudják megtenni. Ez az oka annak, hogy a középosztály eltűnik, mert az emberek nem tudják, hogyan kell működtetni az üzletet és hogyan kell integráltan dolgozni. Még nem találták meg a válság okait.

Ma a gyengék gyengék maradnak, és nem éreznek semmilyen értelmes változást; a gazdagok még válság idején is minden lehetőséget megragadnak, hogy növeljék nyereségüket, és a középosztály szenved. De végül az emberek meg fogják érteni, hogy változtatniuk kell, mert egyszerűen nincs más út. Nyilvánvaló lesz számukra, hogy lehetetlen folytatni az üzleti menedzsment régi módszereit.

Ma a nagy megbízható kereskedelmi mechanizmusok már nem működnek. Az elit elveszíti az irányítást, és ez végül mindenkit arra kényszerít, hogy azon gondolkodjon, hogyan nyerheti vissza a dolgok feletti irányítást. Akkor világos lesz: az egyetlen módja annak, hogy visszanyerje az irányítást, hogy áttérjen a adakozásra. Csak akkor fogja irányítani a helyzetet.

Mindenki érezni fogja ennek szükségességét, beleértve a tudósokat, akik jobban fogják érteni, mint a többiek - a tudományos adatok alapján. Valójában minden tudományos terület zsákutcába jutott, és a tudósok már megértik a radikális változások szükségességét. Rövidesen belátják, hogy ezeket a változásokat belsőleg kell megtenni. Így fel fogják ismerni a gonoszt, de önmagukban nem képesek átállni a jóságra. Itt meg kell mutatni nekik a korrekció erejét.

Ráadásul egy tudós is vonzódik ehhez az erőhöz, és helyesen fog cselekedni, ha látja az integrált megközelítés szükségességét. Ennek az az oka, hogy a teljesen összekapcsolt, integrált természet feltárul a számára. Látja, hogy nem lesz képes semmilyen eredményre, mivel kénytelen szembesülni az  Ein Sof-fal (Végtelenség), az ismeretlennel. Egy integrált kép van előtte, és minden részében végtelen kölcsönhatások kapcsolják össze, és nem tudja megmagyarázni mindezt, nem képes "megemészteni" ezt a teljességet és dolgozni általa. Nem építheti az általános egységes képmintát magán belül.

Addig is lehetetlen ilyen belső modell nélkül kezelni ezt. Még az ismert tudományos fogalmakat, mint például Einstein elméletét is csak nagyon kevés ember tudja mélyen megérteni. Tehát mit mondhatnánk olyan jelenségekről, amelyeket ma feltárulnak, és nem a mi világunkból származnak, és csak az integrális elmélettel lehet megérteni. Ezért a tudósok meg fogják érteni, hogy meg kell változtatniuk magukat, a perspektívájukat. De hogyan? A választ erre a kérdésre nem találjuk meg segítségünk nélkül. Nekünk kell lennünk azoknak, akik megmagyarázzák az embereknek, hogy teljesítsék a belső változásokat.

De módszerünk csak egy csoporton belül működik, és a tudósok egyénileg dolgoznak és fedeznek fel dolgokat. Egyetértenek majd a kollektív munka elvével, mint az együttes feltárás eszközével?

Nincs más választásuk. Természetesen beleegyeznek abba. Ráadásul a nagy tudósok felismerik a kapcsolat szükségességét. Érzik azt.

Via - Laitman Blog