2018. március 18., vasárnap

Az agy : Egy titok, amely a tudomány számára hozzáférhetetlen

A jelenlegi tanulmányok azt mutatják, hogy az agy neuronjai rugalmasabbakká válnak, amikor összekapcsolódnak. Az "anyag" ugyanaz marad, de a kölcsönös kapcsolatok megváltoznak. Lehetséges-e analógiát tenni az agy "anyaga" és a megszerzési vágy "anyaga" között?

Soha nem fogjuk megérteni az agy működését a szabványos "korporális" tudományos eszközökkel. Gondolom, a tudósok ezt már megértik. Az agy az aktuális állapotától függ, így az ezen a területen lévő adatok alig teszik lehetővé a kutatók számára statisztikai szabályokhoz való hozzáférést vagy bizonyos konzisztenciát. Az agy nem csak "nagyjából egy kiló barnásszürke anyag-féle." Ez folyamatosan változik, és bár az összes részének funkcióit osztályozzuk, még mindig teljesen különböző funkciókat hajthatnak végre.. 

A spiritualitásban a számítások a Partzuf (spirituális objektum) Rosh (fej) részében történnek, így születnek a döntések. Itt található a Felső Erő és a teremtett lény közötti kapcsolat. Ugyanaz történik az agyunkban, de más szinten. Tehát ha nem fedezzük fel a Teremtő részt magunkban, akkor nem fogjuk tudni felfedezni az agy munkájának alapelveit. Ez azért van, mert az információ elmosódott és kapcsolatra képtelen, így nem tudhatjuk hogy egyáltalán mi működteti. Összességében agyunkat egy detektorhoz hasonlíthatjuk, egy olyan vevőkészülékhez, amely jeleket kap a körülöttünk lévő térből. Tehát nincs nagy jelentősége, ha ettől a tértől elkülönítve vizsgáljuk agyunkat. Ha csak az agyat tanulmányozzuk, és az adatok forrásával való kapcsolatát eltávolítjuk ebből a képből, soha semmit sem tudunk meg. Ez azért van, mert az agyunk fontos külső információkat kap egy bizonyos térből.

Egy meghatározott módon épülünk fel: Természetünk a mozdulatlan, vegetatív, állati és beszélő szintekre oszlik, de valójában a spiritualitásban mindez egy, és minden egy teljesség, ahol létezünk. Itt megtalálható a múlt, a jelen és a jövő, a fejlődésünk három szakasza, minden ott van. Az agyi aktivitás olyan, mint egy vevő vagy egy kölcsönös tevékenység egy rendszeren belül, amelyet csak a saját adományozásom mértékéig érzékelek. Azt mondhatjuk, hogy az agy része az általános rendszernek. Azonban valójában az agy, az elme szétterjed a végtelen egészében, amelyet egy személynek ténylegesen el kell érnie. Addig csak ennek kicsiny részeit/bitjeit érezzük.

Nem hiszem, hogy a tudomány továbbra is követni fogja a régi megközelítést. Eljön majd egy olyan idő, amikor a tudósok megállnak, megváltoztatják a megközelítést, és elkezdenek felfedezni egy felső szintet, ahogyan a múltban az emberiség a gőzgép használatát lecserélte a belső égésű motor használatával. Az agy kutatói arra fognak törekedni, hogy a világunk feletti "információs réteghez" emelkedjenek. Csak innen fogják tudni folytatni tanulmányaikat, míg a jelenlegi megközelítés semmihez sem vezet.

Dr. Michael Laitman